• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Уорън Дейвидсън: Главният прокурор Иван Гешев да бъде санкциониран от САЩ

Уорън Дейвидсън: Главният прокурор Иван Гешев да бъде санкциониран от САЩ

/КРОСС/ Главният прокурор Иван Гешев да бъде санкциониран от САЩ.

За това настоя американският конгресмен републиканец Уорън Дейвидсън в писмо до финансовата министърка на Съединените щати Джанет Йелън. Причината - пренебрегване на санкциите срещу български граждани, наложени от Съединените щати по закона „Магнитски".

Според конгресмена републиканец „крещящото пренебрежение на американските санкции от главния прокурор на България е неприемливо и трябва да бъде адресирано".

Превръщането на прокуратурата в оръжие на организираната престъпност и корупцията сериозно заплашва стабилността на важен съюзник в НАТО, пише още Дейвидсън.

Припомняме ви, че през лятото на миналата година Вашингтон санкционира по Закона „Магнитски" депутата от ДПС Делян Пеевски, тогавашния зам.-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков и Васил Божков, срещу когото има повдигнати общо 19 обвинения.

Година по-късно проверките на българската държавно обвинение срещу Пеевски и Илко Желязков бяха прекратени заради липса на данни за престъпление.

От прокуратурата засега няма официален коментар по писмото.

бТВ, новини

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Подаянието не е пътят към просперитета. А и не е съвсем подаяние понеже срещу него отдаваме суверенитета си. С подаянията просто ще загинем малко по-бавно, ако не тръгнем в правилната посока, но тогава ще се сблъскаме с натиск от страна на тези които сега уж ни подкрепят.

26.12.2022 10:06:44

Величко

Хахахаха, защото си плащат където и на когото трябва, или по точно на същите, където очакваме от тях нещо да се случи. Затова и аз живея в чужбина. България е държавата на беззаконието. А защо се месят Америка в нашата прокуратурата, защото ако не са Америка и Европа да дават на клетият народ пари от които голямата част политиците на Боце крадат, ние ще загинем много бързо като нация.

26.12.2022 09:03:40

Мишо

Нека го попитат за Таки, Ами, Росица Кирова от гроб, Радо слънцето, който и да питате вс знаят с какво се занимават, само институциите не знаят. Затова българите бягат в чужбина. Скапана държава само данъци и такси. Г-н Гешев, защо не ги заключвате тези?

26.12.2022 08:51:31

Анонимен

В телевизионен коментар известен албански адвокат заяви, че Специалната прокуратура за борба с корупцията в неговата страна се финансира от Америка по повод срещата на американската посланичка с албанският премиер, включително високите заплати на прокурорите във Върховният прокурорски съвет (нашият ВСС). Интересно как стоят нещата у нас.

25.12.2022 11:35:58

Анонимен

Не харесвам гешевщената и въпросът тук не е персонален, а системен. Не харесвам особено и Гешев, не няма как да се съглася някакъв щатски педал да се опитва да пресира българския прокурор защото спазвал българските закони и пренебрегвал щатските напътствия. Този или съвсем е изтрещял или всички там ни приемат като вчера слезли от дърветата. Да го духат наглеците.

25.12.2022 08:26:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.