• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Проверяват болницата в Гоце Делчев заради оставките на 14 лекари

Проверяват болницата в Гоце Делчев заради оставките на 14 лекари

/КРОСС/ Върховната административна прокуратура /ВАП/ се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Благоевград да се извърши проверка на МБАЛ "Иван Скендеров" ЕООД Ц гр. Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката трябва да бъде направена от РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи. Проверката е във връзка с множество публикации в медиите, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че лечебното заведение може да преустанови обслужването на населението.

Причината са подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение. При проверката ще бъдат изискани становище и действия от страна на Общинския съвет в Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

МБАЛ „Иван Скендеров" ЕООД - гр. Гоце Делчев е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19, припомнят от прокуратурата.

Припомняме, че през месец март 14 медици в болницата в Гоце Делчев хвърлиха оставки. Те дадоха дадоха предизвестие, че напускат лечебното заведение. Причината е, че медиците не са съгласни с управлението на болницата. По думите им, директорът д-р Владислав Улевинов, взима неразумни решения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Както крайграничните села поради лошото отношение на МНЗ както и образователното министерство част техните жители се изселиха подобното отношение е и към общинските болници и лекуващите лекари нЯКОЙ КАТО ТАЗИ ОТ м.тЪРНОВО ОТДАВНА ПОЧТИ НЕ РАБОТИ .дНЕС НАПУЩАТ ЛЕКАРИТЕ НА г.дЕЛЧЕВ вчера бяха на Белоградчик утре на друга общинска болница .`

06.04.2020 15:30:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.