• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кампания за безплатни прегледи в Банско и Гоце Делчев за Световния ден на сърцето

Кампания за безплатни прегледи в Банско и Гоце Делчев за Световния ден на сърцето

/КРОСС/ Доказани специалисти от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков" ще преглеждат безплатно в Банско и Гоце Делчев.

По повод Световния ден на сърцето - 29 септември, лекари от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков" ще извършват безплатни прегледи в общините Банско и Гоце Делчев. На 28, 29 и 30 септември ще се проведат медицински прегледи от доказани специалисти с високоспециализирана апаратура.

Пациентите ще имат възможността да бъдат прегледани безплатно от кардиолог, съдов хирург и уролог. На разположение за най-малките ще бъде осигурен и детски кардиолог. Прегледите ще се извършват само след предварително записване. За община Гоце Делчев записването е на телефон 0888 80 78, за община Банско на 0896887483.

Инициативата е под ръководството на доц. Борислав Ацев, заместник-директор по диагностично-консултативната дейност на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков". Сред имената на изявените медици са още д-р Димитър Димитров - инвазивен кардиолог, д-р Незабравка Чилингирова - детски кардиолог, д-р Захари Божилов - съдов хирург, д-р Йордан Томов и доц. Цветин Генадиев - уролози.

Целта на прегледите е да се открият заболявания в ранен етап като рак на простата, вродени сърдечни пороци, да се предотвратят последващи усложнения, както и профилактика на сърдечносъдовото здраве. Пациентите, които бъдат диагностицирани с конкретно заболяване и имат необходимост от допълнително лечение ще бъдат насочени и транспортирани към УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков" за извършването на необходимите изследвания.

Инициативата е със съдействието на общинските ръководства на град Гоце Делчев и град Банско. Локациите за медицинските прегледи в Гоце Делчев са МБАЛ „Иван Скендеров" и Медицински център 1. В Банско те ще се извършват в кабинетите на Медицинска лаборатория „Мегалаб".

Повече от 20 години лекарите от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков" участват в благотворителни акции с безплатни профилактични прегледи на хора в пенсионна възраст, деца, пациенти в отдалечени региони, с ограничен достъп до медицинска помощ и др.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.