• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Премиерът: Това е най-светлият празник, който ни обединява като народ

Премиерът: Това е най-светлият празник, който ни обединява като народ

/КРОСС/ Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност е най-светлият празник - той ни обединява като народ, съхранява ни през годините и ни кара да се гордеем с нашата писменост и култура. Това написа служебният премиер Димитър Главчев във фейсбук страницата си. 

„Нека помним делото на първите просветители, нека помним първите ни учители. Нека се поклоним пред делото им и кажем нашето огромно Благодаря", призова той. 

„На 24 май почитаме и прославяме делото на първоучителите св. св. Кирил и Методий и последователите им. Тяхната мисия полага устоите на българските светли бъднини, възпети в химна на просвещението „Върви, народе възродени", се посочва на фейсбук страницата на Министерския съвет.

Този обичан от всички празник е повод да се гордеем, че сме наследници на хилядолетна книжовна и духовна традиция. Нека благодарим още веднъж на българските учители, преподаватели и културни дейци, че дават най-доброто от себе си, за да не угасва никога пламъкът на познанието, пише в поздравлението на служебния кабинет. 

„Буквите са вечни, така както е вечен стремежът ни да образоваме децата си, да предадем опита и научените уроци на следващите поколения. Нека ценим и пазим книжовността, която историята е доказала, че е здрав щит, с който преодоляваме изпитанията на времето. За да пребъде България!", посочват на фейсбук страницата. 

24 май е чудесен повод да купим и подарим книга, посочват още от служебното правителство. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

24.05.2024 18:17:37

Помнещ

Празникът е най-светъл и най-български, но изоглавен псевдоелит го помрачава всяка година....

24.05.2024 15:58:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.