• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Иван Демерджиев: Ще бъда безкомпромисен към участия в престъпни схеми на служители от МВР

Иван Демерджиев: Ще бъда безкомпромисен към участия в престъпни схеми на служители от МВР

/КРОСС/ Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и лидери на партии, включително и парламентарно представени. Има сериозни данни за извършени нарушения, свързани с движения на финансови средства. Това каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „Неделя 150" по БНР.

Скоро те ще станат известни и на обществото, уточни той. „Когато дойде моментът, в който няма да застрашавам действията по разследване, ще обявя и имената им", заяви вътрешният министър.

По разследването за строителството на АМ „Хемус" в момента са привлечени към отговорност 9 лица. „Част от тях са собственици на много сериозни дружества", заяви министър Демерджиев.

Той подчерта, че по случая е имало много неизвършени проверки. Сегашният директор на НАП е назначил много проверки и те вървят с изключително бързи темпове. „Очаква се този месец да завършат всички проверки, а това ще развърже ръцете на разследващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени авансово", поясни той.

Проверката на качеството на настилката на АМ „Тракия" показва отклонение на всеки един от пластовете.

Подобни проверки ще има и по други пътища, увери Демерджиев.

Вътрешният министър потвърди, че страницата на Държавна агенция „Разузнаване" е била подложена на опит за хакерска атака. „Тази атака е сходна на по-рано предприетите атаки с претоварване на заявките за опит да се влезе в нея. Става дума за имиджови атаки, целящи да създадат определени настроения и определени резултати в обществените нагласи. На тази страница не се съдържа никаква сериозна информация и на нея няма никаква оперативна информация или лични данни. Тази атака е удар във въздуха и хората, които я правят, много добре знаят това, но целта им е имиджова", обясни той.

Иван Демерджиев бе категоричен, че ще бъде безкомпромисен към всякакви нарушения или участия в престъпни схеми на служители от МВР. „МВР се подобрява, МВР се чисти, започва да изпълнява функциите си и започва в много по-голяма степан да оправдава очакванията на обществото. МВР е институцията, която намира сама нарушителите в своите среди и намира моралните сили да ги представи и изобличи пред обществото", заяви още министър Демерджиев.

БНР, „Неделя 150"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От времето на соца та до днес цялата голяма престъпност е създадена и се е ръководила от определени структури в държавата, затова съвсем не е случайно, че във всяко голямо престъпление има намесени хора от службите. Днес се оказва, че шофьорът убиец от кръстовището на хот. Хемус е в същност наркопласьор и е бил прикриван във времето от ЧЕТИРИДЕСЕТ служителя на МВР…

06.11.2022 18:08:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.