• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Aкад. Николай Денков:Ако кабинетът не срещне подкрепа на предварителните разговори, такъв няма да бъде предложен

Aкад. Николай Денков:Ако кабинетът не срещне подкрепа на предварителните разговори, такъв няма да бъде предложен

/КРОСС/ Опитваме се да направим правителство, което в този случай може да се обедини върху някакви общи задачи и цели. От друга страна даваме знак как може да се подходи - с общо събиране около масата, за да видим кой ще ни подкрепи. Това каза кандидатът за премиер с втория мандат на „Продължаваме промяната" акад. Николай Денков в предаването „Панорама" по БНТ.

По думите му се наблюдава голямо съвпадение в приоритетите на политическите партии, с изключение на „Възраждане" и някои елементи от БСП. „Веднага след като се видя, че първият мандат е неуспешен, имахме номинация, която мина през избор в структурите на ПП. Вече има диалог, надяваме се той да е конструктивен", заяви акад. Денков.

За да може да се управлява, трябва да има някакво взаимно доверие. Това, което е липсвало в кабинета „Габровски", е била липсата на доверие в няколко отношения. „Не беше ясно кой ще взема решенията, твърдеше се, че е номинирал независими експерти, а се оказа, че не е точно така. Аз не вярвам във формулата на неутрален експертен кабинет. В българската история го е имало два пъти и е завършвал доста зле. Всеки кабинет трябва да има съответната политическа подкрепа от лидерите на партиите. Не е нормално да кажем от самото начало, че тези хора няма да участват", посочи кандидатът за премиер на ПП.

Ако кабинетът не срещне подкрепа на предварителните разговори, такъв няма да бъде предложен. „Ние конструктивно ще се опитаме да изградим кабинет, който има шанс да мине през Народното събрание. Нашето действие беше покана към всички, списък с основни национални задачи. Оставих вратата отворена към ГЕРБ и ДПС, че този разговор трябва да продължи. Решението да си тръгнат е тяхно, не е наше", отбеляза акад. Николай Денков.

В качеството му на зам.-министър на образованието във второто правителство на ГЕРБ, от което подава оставка през 2016 г. заради несъгласие с политиките, той заяви, че е бил експерт в този кабинет и не е участвал в нито едно партийно събитие на ГЕРБ. „Подадох си оставката, защото не бях съгласен с това, което се случваше. Ако имам партиен ангажимент, той е към ПП, защото съм член на партията и участвам в ръководството й", обясни акад. Денков.

Корупцията е това, което трови атмосферата и пречи на развитието на България, заяви Денков. „България има по-добро бъдеще и то е свързано изцяло с това държавата да бъде управлявана по-добре. Ние сме надеждата за по-добро бъдеще на България", каза още той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.