• 09 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Денков: Имаме пълен Шенген, ротацията на премиера е технически въпрос

Денков: Имаме пълен Шенген, ротацията на премиера е технически въпрос

/КРОСС/ Няма нищо лошо да се сезира Конституционният съд. Такова мнение изрази премиерът Николай Денков по отношение на това, че Радев ще сезира КС за промените в Конституцията.

"Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това, което остава е, да се подсигури дата, по която да влезем и за сухопътните граници. Ако някой се съмнява, да погледне съобщението на председателя на ЕК", коментира още премиерът Денков, който участва на водосвета на бойните знамена по повод Богоявление.

"Няма нищо скрито-покрито, няма никакви бройки с мигранти. Имаме парламентарна република, работещ парламент, работещо правителство. Ако някой иска да атакува Конституцията, нека да погледне, че това е редовно правителство, подкрепено от парламент, в пълно съответствие с Конституцията. Всичко друго са само внушения, за да бъдат плашени хората, че се случва нещо лошо", коментира още Денков.

По думите му предстои технически да се уточни как ще се осъществи ротацията на премиера.

"По отношение на министрите, има управленска програма, ще се направи преглед кой какво е свършил", заяви още министър-председателят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Имаме пълен Шенген. Технически проблем е да се донапълни. Като знаем, че сме изпълнили, по всеобщо мнение в ЕС, всички условия за приемане още преди десетина години, "техническото донапълване" вероятно ще стане за още десетина години. Дотогава бизнесът ще търпи загуби от стотина милиона годишно, а пътуващите с колите си ще си кесят на границите! Търпение и пак търпение, български граждани на Европа!

06.01.2024 22:01:57

Анонимен

И този човек е академик!!! Та той не става и за прислужник и на кенеф, а се опитва да подценява интелигентността на българите да ги заблуждава по най-примитивен начин.Прав е колегата по-долу, мразени сте от по-голямата част от хората.

06.01.2024 20:13:43

Анонимен

Парламента в голямата си част е мразен, глупав и обслужза чужди интереси. Правителството е мижаво, малоумно, вредно, обслужва чужди интереси и е съставено и подкрепяно от мразещи се политически, прости ми Господи, партии. Самото болшинство в народното събрание е съмнително конституционно, доколкото е там с гласовете на по-малко от 30% от общия брой на избирателите и със сигурност не е представително.

06.01.2024 13:58:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.