• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Денков и Габриел: Разговорите за правителство са конструктивни

Денков и Габриел: Разговорите за правителство са конструктивни
Двамата направиха коментар след консултациите при президента

/КРОСС/ Разговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната - Демократична България" за правителство са конструктивни. Около това се обединиха Николай Денков и Мария Габриел. Двамата направиха коментар след консултациите при президента.

„Разговорите са конструктивни. Имаме и различия и затова ни трябват преговорите. За да може шансовете, които си даваме, да са на много стабилна основа. За нас тя продължава да бъде принципност, прозрачност и споделена отговорност. Да има много ясен механизъм за вземане на решения и в този контекст има споразумение от наша страна, което сме сложили на масата", каза вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

„Досега разговорите с преговорния екип бяха конструктивни. Трябва да продължат със същата интензивност, за да може максимално бързо да приключим и да преминем към решение", уточни премиерът в оставка Николай Денков.

Двамата считат, че има нужда от още време.

„Благодарна съм за конструктивния тон, в който протичат разговорите. Важно е да работим върху общ текст. За мен диалогът, взаимното уважение и ясното носене на отговорност са водещи", добави Габриел.

„Освен споразумението, по което работихме уикенда, трябва да уточним законодателната програма. Трябва да се обсъди и съставът на Министерския съвет. Докато не бъде завършена цялата работа, нямаме краен документ, около който да се съгласим", каза Денков.

Според премиера в оставка, ако ПП-ДБ не постигне съгласие с ГЕРБ-СДС за първия мандат, най-вероятно ще се стигне до предсрочни парламентарни избори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

„Конструктивни” разговори на тъмно, но ясно защо. Нали всичко щеше да бъде пред очите на обществеността, ама не. При тези политици не става.

11.03.2024 20:31:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.