• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Денков: Пречката за членството ни в Шенген е в пленарната зала

Денков: Пречката за членството ни в Шенген е в пленарната зала

/КРОСС/ Шенген е един от най-важните приоритети за страната, а това, което можеше да се направи, е да имаме ясен план със законодателна програма и дипломатически усилия, подчерта премиерът Николай Денков в Народното събрание по време на блиц контрола.

България трябва да бъде в зоната Шенген, а и това ще е от полза за цяла Европа, категоричен бе премиерът. Държавата ни има ясни аргументи какви са ползите от членството ни в Шенген за държавите членки, показали сме и как сме засилили охраната на границата. Ние покриваме абсолютно всички критерии, изтъкна Денков. Според него този месец можем да се поздравим с успех.

А единствената пречка за членството ни в Шенген е в пленарна зала.

Отново в рамките на блиц контрола премиерът увери, че българската икономика се справя добре, а тази година ще завърши с около 1,9% растеж. За справяне с икономическите кризи изход са чуждите инвестиции. С 30% повече чужди инвестиции отчете премиерът тази година.

Мерките, които предприемаме, са правилни , изтъкна Денков. На над 4 милиарда лева възлиза интересът за инвестиции в Стара Загора, както съобщи той.

Социалистът Румен Гечев изтъкна от парламентарната трибуна, че Румъния се справя доста по-добре от нас, на което Денков обясни, че успехът на Румъния се дължи на това, че страната е реформирала съдебната си система.

Левите препоръчват да сме по-внимателни във външната политика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Румъния е на светлинни години от нас и това се случи в последните 15г., а навремето при Костов се молехме да не ни вкарват заедно защото са много изостанали. Ганю така и не осъзна, че в независимостта на правосъдието е ключа към развитието на държавата, в Румъния вкараха в затвора премиер, министри, стотици кметове и всички за корупция, а у нас една грозна Свиня, един Тулуп и един пиян доносник известен, като Меди Доганчето, командват всичко в държавата. Ганю тези и още хиляда около тях, ако до сега бяха в затвора България щеше да е рай….

01.12.2023 18:09:26

Анонимен

До долния олиговрен, олигофренчо ти въобще разбираш ли какво е написано горе, или като Прасето се правиш на ербап?

01.12.2023 18:02:38

Величко

Николайчо бе , причината е , че сте банда негодници ! Не , че мечтая за Шенген , не,не , не ... Боли ме еко - кожата за Шенген !

01.12.2023 16:35:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.