• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Николай Денков: Моят призив към президента е да заровим томахавките

Николай Денков: Моят призив към президента е да заровим томахавките

/КРОСС/ В предаването „Още от деня“ по БНТ Николай Денков, каза че за него е било ясно, че от една страна някои партии си правят предизборна кампания. „За други това е единственият начин да бъдат забелязани. Това, което ние се опитваме, е да променим този тон, да зададем работен тон на това правителство“.

Най-спешно е да подготвим бюджета, ще изтеглим този бюджет, който е внесен, в кратки срокове ще подготвим нов вариант и ще бъде внесен в НС преди лятната ваканция, обясни Денков. „Друга спешна задача е да бъдат съставени екипите. Днес бяхме изненадани, че всички заместник-министри са били освободени. Това създава проблем. Ще трябва в много кратки срокове да успеем да сглобим всички екипи“.

Относно войната в Украйна, Денков каза, че има решение на НС, така че ще оставим военният министър да погледне какво се е случвало, какви са непосредствените нужди от гледна точка на ЕС, на НАТО и тогава ще има информация. „Аз очаквам, че ще изпрати България военна помощ, не знам дали сме изпращали, дали не сме. Военният министър ще види какво трябва да се направи и по надлежния ред това да се случи. Няма нищо вярно в това, че ще бъдат изпращани войници в Украйна.“

Въпросът със смяна на шефове на служби беше ясно обяснен тези дни, службите трябва да служат на България, това не означава, че ще има чистка, трябва да се погледне кой как си върши работата и тези решения ще бъдат в рамките на Народното събрание, допълни Денков.

Всяка институция трябва да уважава другата, аз няма да скрия, че съм разочарован от начина, по който подходи президента при връчването на мандата, той премина границите, смята Денков. „Аз отново призовавам всяка една институция да се отнася с уважение към другата институция и да се общ начин на съществуване, така че да можем да си вършим работата. Моят призив към президента лично и към институцията е да заровим томахавките и да започнем да работим заедно. Това, което стана със заместник-министрите днес това е саботаж на новото правителство“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво искате от президента, като партията, която те издигна го счита за ала-бала. Затова, че разкрива лицемерието към избирателите. Няма и намерение за извинение, а нейните глашатай продължават да го атакуват и обвиняват като причина за своята некадърност. Нищо се споменава за посолството.

07.06.2023 09:37:05

Анонимен

Може, но само след като ви скалпира. И ако се чудите, то това е волята на болшинството от хората. Вие сте омерзителни.

07.06.2023 08:17:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.