• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Денков: Български войници няма да отидат в Украйна

Денков: Български войници няма да отидат в Украйна

/КРОСС/ Български войски няма да отидат в Украйна. Това коментира премиерът Николай Денков, след като темата предизвика напрежение през днешния ден и се стигна до искания той да бъде изслушан в Народното събрание.

„Никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Самият Володимир Зеленски не е повдигал такъв въпрос. Дори и да го беше повдигнал някой, аз щях да отговоря: „Български войски там няма да отидат", добави министър-председателят.

Денков коментира, че ще отиде на изслушване в парламента. „Няма промяна в позициите. Това, което сме обсъдили и обсъждаме с Украйна, е военно-техническа помощ, за да могат те да имат съответната подкрепа да продължат с усилията си", допълни той.

Във връзка с процесите около предстоящата ротация, премиерът обяви, че е готов с оценката на министрите. Все още разговор с вицепремиера Мария Габриел по темата не е имало, но до края на седмица прегледът с нея трябва да се случи.

По думите му ротацията ще е успешна. „Подаването на оставка на 6 март означава да изпратя едно писмо в Народното събрание, в което пише „Подавам си оставката". Естествено, че ще го направя. Това зависи само от мен", каза още премиерът.

Денков обяви, че ще разговаря с лидерите на партиите, които подкрепят кабинета, когато с Мария Габриел са готови и имат общо мнение. „С него ще отидем при лидерите", подчерта той.

По думите му всички министри в кабинета са се справили добре с работата си. Повече напрежение създавало това как в парламента ще бъдат попълнени позициите, свързани с Антикорупционната комисия, ВСС, Прокурорския съвет и регулаторите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Зелето ще изпроси някой грош в Тирана. Остана крайно недоволен от символичния подарък на академика, макет на Аспаруховия меч.

27.02.2024 22:38:37

Анонимен

Нашите медии пазят строга тайна пристигането в Тирана на Зеленски по повод среща на високо равнище, посветено на Украйна. Очаква се да вземат участие 13 държавни ръководители на страни от Югоизточна Европа. Организирането било със съдействието на Щатите. Основателно е да се пази в тайна при наличието на толкова много „руски разведки нелегали” в България.

27.02.2024 22:29:10

Анонимен

Изказването на Денков в Киев има поразителна еднаквост с казаното от Макрон. Показател за получена директива от някое посолство.

27.02.2024 20:47:39

Анонимен

На тая мижитурка може ли да се вярва?

27.02.2024 20:14:11

Анонимен

НАЙ ДОБРЕ ОДИ ТИ............ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ

27.02.2024 19:43:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.