• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Денков: Причината за провалената ротация според мен е опитът за бягство от реални реформи от ГЕРБ

Денков: Причината за провалената ротация според мен е опитът за бягство от реални реформи от ГЕРБ

/КРОСС/ Нека днес се поздравим с това, че се отвориха границите за нас. След приемането ни в ЕС, приемането ни в Шенген е най-важната стъпка в европейската интеграция. Това снощи каза министър-председателят в оставка Николай Денков в предаването „Защо, господин министър?" по бТВ.

Ако служебното правителство и следващото редовно правителство продължат с политиките, които ние успяхме да задвижим през последните 10 месеца, ще можем да продължим напред към европейската интеграция, заяви той. „И към момента това е причината с госпожа Габриел да име добра комуникация и добър диалог. Ние споделяме общи ценности и визии за развитието на България".

Причината за провалената ротация според него е опитът за бягство от реални реформи от ГЕРБ. „ГЕРБ, заедно с ДПС, имат огромно влияние в съдебната власт и в различните регулатори и очевидно не са готови да променят системата такава, каквото е. А е важно да се промени, защото това ще промени съдебната система, начина на правене на бизнес у нас", заяви Денков.

Някои от министрите в сегашния Министерски съвет са били предложени от Мария Габриел, но заради добрата им работа те веднага са станали част от екипа. По думите му е изглеждало, че вътрешният министър Калин Стоянов е прикривал връзки между Нотариуса, "Осемте джуджета" и Министерството на вътрешните работи. "Моментът този министър да бъде сменен беше ротацията", посочи Денков и припомни колко пъти е трябвало да подтикне вътрешния министър, за да вземе мерки за БФС.

Николай Денков заяви, че много пъти са имали организирани срещи с Борисов и ГЕРБ, но на тях се е появявал Пеевски.

Той призна, че на Димитър Главчев няма да му е лесно в качеството му на служебен премиер. „Ние трябва да направим всичко възможно, за да му помогнем да си свърши работата. Ще осигурим максимална приемственост. Моят призив към него е да осигури максимално честни избори. Действително трябва да решим дали ще продължим към европейския си път на развитие, или ще се върнат на бял кон тези, които през последните години забавиха развитието на България", заяви Николай Денков.

Истинската оценка за работата на кабинета „Денков" ще дойде след няколко години, смята премиерът в оставка.

В момента и еврозоната, и сухопътният Шенген са под риск, но не са неизпълними цели, смята Денков. „Увеличават се рисковете да тръгнем в грешна посока, ако служебното правителство и следващото редовно правителство не продължи евроатлантическия път на страната", допълни той.

Липсващият милиард във Фонда за енергийна сигурност е дезинформация, заяви той. „Изобщо не липсва, там е. С решение на Министерски съвет всичко това го подредихме. Народното събрание се опитва да си пише популистки актив, като казва, че има проблем - не, няма проблем", категоричен бе Денков.

"Отношенията между "Продължаваме промяната" и ГЕРБ сега са в ледена епоха. Това, което успяхме да постигнем, то ще остане и ще бъде полезно за България", смята премиерът в оставка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този който закотви трайно България на последно място в ЕС и не само по всички показатели.

02.04.2024 11:15:20

Анонимен

До долното зомби, кой го измъчи тоз народ бе откачалко? Тези които вдигнаха доходи и пенсии ли, тези които изправиха икономиката на крака и увеличиха износа ни, тези които направиха най голямата събираемост на задължения в държавата ли...? Не откачалко Бацо ви Тулупа окраде де що има и остави след себе си ремот след ремонта, остави една раздута корумпирана администрация, която смуче и малкото живителни сили на бизнеса и икономиката, остави една пропита от развала правораздавателна система, която е като тумор в развитието на България.....

01.04.2024 16:27:57

Анонимен

Слезте от гърба на измъчения български народ щатски подлоги.

01.04.2024 11:28:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.