• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Дензъл Уошингтън иска да се пенсионира

Дензъл Уошингтън иска да се пенсионира

/КРОСС/ По време на неотдавнашно интервю за ET, Дензъл Уошингтън, който миналата година беше обявен от New York Times за най-великия актьор на 21-ви век, призна, че обмисля да се оттегли от актьорството. Носителят на две награди „Оскар“ отбеляза, че преговаря с няколко режисьора, но вярва, че като актьор „не му остава много да направи“:

„Честно казано, ще правя други неща. Когато става въпрос за актьорско майсторство, напоследък е изключително трудно да ме заинтригуват. Говорих с няколко водещи режисьори и вероятно ще работим върху нови проекти. Като актьор не ми остава много да направя. Може би това ще бъде само Крал Лир."

Предполага се, че Уошингтън планира да се откаже от актьорството, за да отдели повече време на режисьорската си кариера. Под негова режисура до сега са заснети четири игрални филма. Световната премиера на „Дневник за Джордан“, последната режисьорска работа на Уошингтън с участието на Майкъл Б. Джордан, се състоя на 22 декември.

Вероятно един от последните филми с Дензъл ще бъде „Трагедията на Макбет“ на Джоел Коен. Премиерата на най-новата екранизация на шекспировата пиеса е насрочена за 14 януари. Тя е част от медийната библиотека на услугата за стрийминг на Apple TV+.

Дензъл Уошингтън внимателно подбира ролите си, а някои, които отказва, стават невероятно успешни в бъдеще, което го кара да съжалява за избора си. Една от тях е ролята на детектив във филма "Седем", заснет през 90-те, където вместо него играе Брад Пит. Дензъл е поканен и във филма "Блейд", но отказва, като дава ролята на Уесли Снайпс. Не участва и в "Амистад", а дава ролята на Джимон Хоунс, който получава „Златен глобус“ за нея.

Преди време Дензъл се снима в четири комедийни филма и въпреки че не продължава да работи в този жанр, това за пореден път доказва, че е универсален актьор. Той предпочита да изпълнява повечето от каскадите си сам. Такъв пример е филмът от 2010 г. „Книгата на Илай“, където лично участва в ръкопашен бой, за който тренира с ученика на Брус Лий Дан Иносанто.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.