• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Няма да има детски надбавки за всяко дете

Няма да има детски надбавки за всяко дете

/КРОСС/ Спестените пари ще отидат за по-високи заплати за полицаите и за лекарите
Обрат при социалните помощи за всяко дете. Управляващите се отказаха от идеята да няма подоходен критерий за семейните помощи за отглеждане на дете. От ГЕРБ внесоха в последния момент промени в Закона за държавния бюджет, с които се връща доходния тест за детските надбавки.

Новите текстове предвиждат увеличаване на прага за отпускане, както и по-високи помощи. Но те няма да бъдат за всяко дете, както премиерът Бойко Борисов многократно обяви още преди представянето на бюджета за догодина.

В мотивите на промените от ГЕРБ са записали, че спестените пари от връщането на подоходния критерий ще отидат за по-високи заплати за полицаите и за лекарите в условията на коронакризата.

И още - че помощта за всяко дете е срещнала - „неодобрение при широкото обществено обсъждане", мярката не е фокусирана към семействата с най-ниски доходи, а представителите на семействата с по-високи доходи я определят като обида към тях".

Така помощ за отглеждането на дете ще могат да получават само семействата с по-нисък от 510 лева средномесечен доход на член от семейството. а 80 % от помощта ще отиде при семействата с по-ниски от 650 лева доходи на човек.

В позиция до медиите от коалиционният партньор ВМРО заявява категорично, че според тях всяко дете в България трябва да получава детски надбавки. От партията ще настояват подоходният критерий за помощта да отпадне.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.