• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

69 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, получиха финансова подкрепа

69 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, получиха финансова подкрепа

/КРОСС/ Общо 63 000 лв. ще получат 69 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, и техните семейства, за да посрещнат нуждата от лечение и рехабилитация. Средствата са набрани чрез дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП на Българския Червен кръст.

На свое заседание на 7 декември 2023 г. Консултативният съвет на Фонда, в който участват Министерството на вътрешните работи, Министерството на здравеопазването, Министерството на транспорта и съобщенията, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата", Животозастрахователен институт „Лев инс", Асоциацията на автомобилните производители, Съюза на българските автомобилисти и Българска асоциация на пострадалите при катастрофи разгледа получените заявления за пострадали през последните 6 месеца деца и определи паричната подкрепа за тях.

Пътнотранспортният травматизъм е третата причина за смърт у нас, а за съжаление най-невинните жертви на пътя са децата, които като участници в пътното движение влизат в различни роли - на пешеходци, на водачи на велосипеди и мотопеди, на пътници в превозните средства.

„Когато преди 18 години създадохме този фонд, искахме да помогнем не само финансово, но и да окажем подкрепа и съпричастност в тези трудни моменти. Радвам се, че Българският Червен кръст заедно с дарителите и партньорите продължаваме да подпомагаме децата и техните семейства", заяви академик Христо Григоров, председател на БЧК и на Консултативния съвет.

Всички присъстващи се обединиха около идеята за реализиране на различни кампании и инициативи, чрез които да бъдат намалени инцидентите по пътищата в България.

Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП, два пъти в годината предоставя финансова помощ на нуждаещите се, а от създаването си през 2005 г. до края на 2023 г. е подпомогнал над 1100 деца и техните семейства с близо 740 000 лева.

Повече информация за Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП можете да намерите на сайта на БЧК www.redcross.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.