• 27 Фев 2024 |
 •  USD / BGN 1.8023
 •  GBP / BGN 2.2877
 •  CHF / BGN 2.0489
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

Маргарита Махаева от „Възраждане“: Дай боже нормалността да се задържи у нас

Маргарита Махаева от „Възраждане“: Дай боже нормалността да се задържи у нас

/КРОСС/ Днес в Народното събрание беше предложен за разглеждане и първо гласуване Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за закрила на детето, чрез който се забранява разпространяването на материали, свързани с половата идентичност и ориентация в училищните институции и детските градини, както и пропаганда за смяна на пола на децата, а лицата, разпространяващи такъв тип материали, да носят наказателна отговорност.

В откритата за дискусия част, по отношение на същността на предложения законопроект, народният представител от "Възраждане" Маргарита Махаева заяви, че по отношение на медицинските стандарти, които бяха изчетени в становището по законопроекта, не може и не трябва да има такива стандарти, които осакатяват децата и противоречат на Върховния закон.

"Решението на Конституционния съд № 6/2021 година е много ясно: съществуват само два пола - мъжки и женски, оттам нататък всички медицински стандарти трябва да бъдат съобразявани с това. Не знам на кого биха помогнали лекарите, ако извършат хирургична интервенция за смяна на пола на детето. Известно е, че у подрастващите бушуват хормонални бури, в тази възраст те все още не могат да се самоопределят, не могат да определят към какъв пол имат влечение и точно в тази критична възраст наш дълг е да ги опазим физически и психически здрави. Ако едно дете заяви, че се чувства пират и иска да бъде пират, трябва ли да му отрежем дясната ръка и да му сложим кука на нейното място? Трябва ли да му извадим едното око, защото то има права и се чувства пират? Моля никой да не изкривява и да не извращава понятието „права на детето". Най-върховното право на децата е да бъдат живи и здрави, а срещу това тяхно право стои нашето задължение да ги опазим такива.", заяви от трибуната на Народното събрание Маргарита Махаева - народен представител от ПГ на "Възраждане".

По-късно в залата предложението беше отхвърлено с гласовете на ПП-ДБ и ДПС, а ГЕРБ-СДС се въздържаха, с изключение на един народен представител, което за пореден път показва, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са патерица на ДПС.

Предложението, което имаше за цел забраната на разпространяването на материали, свързани с половата идентичност и ориентация в училищните институции и детските градини, както и пропаганда за смяна на пола на децата, а лицата, разпространяващи такъв тип материали да носят наказателна отговорност, беше подкрепено от „Възраждане", ИТН и БСП, чиито гласове не стигнаха, за да бъде прието и то беше отхвърлено.

От "Възраждане" винаги са заявявали своята готовност за защита на правата на най-невинните членове на обществото - децата и за запазването на морала, както и защита по отношение на тяхното възпитание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.