• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Иванка Шалапатова: За правителството подкрепата на децата в нужда и на семействата е изключително важна кауза

Иванка Шалапатова: За правителството подкрепата на децата в нужда и на семействата е изключително важна кауза

/КРОСС/ За цялото правителство подкрепата на децата в нужда, на семействата, които имат нужда от съдействие, е изключителна важна кауза. Това заяви социалният министър Иванка Шалапатова при откриването на базара на мартеници с кауза във фоайето на Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Заедно с нея бяха министрите на отбраната Тодор Тагарев и на младежта и спорта Димитър Илиев. Шалапатова отбеляза, че се говори как България е бързо топяща се нация. Нашето правителство обаче има амбицията да реализира успешна демографска политика, а тя започва с по-адекватната грижа за хората в нужда, коментира министърът. Заедно с базара за мартеници бяха изложени и фотографии на ученици, които показват през обектива „Светът, който носи усмивки!".

Нашият екип започна с изработването на Националната стратегия за детето, защото в последните години България беше единствената страна в Европейския съюз, която функционираше без стратегия, заяви още Шалапатова. И подчерта, че възрастните имат отговорност да направят страната по-добра за децата. Министърът обяви, че ще подари на премиера, вицепремиера и министрите от кабинета индивидуално направени мартеници, които са ръчно избродирани от Ясмина - осмокласничка, за която лекарите са казали, че няма възможност да се развие, „но тя не само бродира, тя е едно прекрасно дете", каза Шалапатова. И отправи послание възрастните да дават крила на децата от раждането. Тя благодари на министрите, уважили днешното събитие.

Когато е възможно, винаги се отзовавам на Вашите инициативи - в лично и в институционално качество. Разбирам колко е важно това за България и изобщо за младото поколение и пожелавам успех на инициативата, каза министър Тагарев.

Какво се стреми всеки един от нас в живота си - да бъде по-добър, подчерта министър Илиев. По думите му да помагаш, да си съпричастен са уменията, към които да се стремим. По случай 1 март той пожела на всички да са здрави и да се радват на живота и на хубавите неща.

По повод изложбата „Светът, който носи усмивки!" министър Шалапатова каза, че целта е била да се разкрие светът на децата през техните очи. Организирахме много дискусии с деца в болнични заведения и училища, в центрове за настаняване от семеен тип, деца с увреждания, отбеляза тя. И открои, че посланията на децата са важни.

Донесли сме мартенички, изработени от младежи с интелектуални затруднения. Представяме и ръчно направени картички за Първа пролет, за Осми март и за други празници, както и картини, каза за БТА Кремена Стоянова, председател на сдружение „Паралелен свят", което има социално предприятие - книжарница с мисия „Надежда" и работилница към нея. Изработването на тези неща осмисля ежедневието на младежите, посочи тя. Хората да бъдат здрави и никога да не подминават хората със социални потребности, призова Стоянова, цитирана от БТА.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А коя кауза в ресора на министерството ти е маловажна, а? Пак празни звуци или да приемем, че според вас пенсионерите, инвалидите и хронично болните, кучетата ги яли? Не се научихте, че мълчанието, особено когато задникът ти е омазан, е злато.

28.02.2024 14:23:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.