• 28 Септ 2022 |
 •  USD / BGN 2.0280
 •  GBP / BGN 2.1908
 •  CHF / BGN 2.0581
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 14°C

Д-р Теодора Иванова: Заедно с децата ще намерим правилните за тях политики

Д-р Теодора Иванова: Заедно с децата ще намерим правилните за тях политики

/КРОСС/ “Много съм щастлива, че една от първите ми срещи като председател на Държавната агенция за закрила на детето е именно с ВасЗнам, че тези, които днес се разделяте със Съвета, ви очакват много вълнуващи моменти и занапред ще покорявате върхове, защото го можете. От новите членове очакваме да бъдат също толкова активни по всички теми, които Ви касаят, за да може заедно да реализираме още по-добри политики за децата“, така д-р Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето откри заседанието на Съвета на децата.

Заседанието на Съвета е първо за нови 33-ма  членове. В Държавната агенция за закрила на детето постъпиха десетки мотивационни писма за участие в Съвета. След много труден избор, комисия с участието на представители от академичната общност, бизнеса, граждански организации и Алумни клуба на Съвета на децата, определиха новите представители. Децата се сменят при изтичане на двугодишен мандат или при навършване на 18-годишна възраст. На заседанието предстои избор на председател, заместник-председател и организационен секретар.

В откриването на заседанието на Съвета на децата участие взе и заместник-председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ивайла Kaсърова „Изключително ми е приятно да се запозная с толкова млади, умни и амбициозни хора. Сигурна съм, че в края на това заседание ще има много идеи и предложения, които заедно с Вас  ще реализираме“, каза заместник-председател Касърова.

„Като консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето, лично аз и всички ние в ДАЗД, ще разчитаме на Вашите становища и изразени позиции по важните за децата теми. Винаги съм вярвала, че само заедно – възрастните и децата ще намерим правилните решения и по-добрите политики за Вас. А, кой по-добре ще може да представи желанията на децата от Вас – отличници, шампиони в различни спортове, призьори от международни конкурси, организатори на редица благотворителни събития“, допълни д-р Теодора Иванова.

В продължение на три дни близо 40 деца от всички области в страната ще дискутират с успешни в своите сфери професионалисти,  важни за тях теми, като кариерно развитие, създаването на успешни старт ъп компании и опасностите от т.нар. „дизайнерски дроги“. Членовете на съвета на децата ще споделят техните очаквания как информацията за вредите от употребата на наркотични вещества да достигне до всички деца по интересен начин и на достъпен език.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.