• 23 Юли 2024 |
 •  USD / BGN 1.7963
 •  GBP / BGN 2.3224
 •  CHF / BGN 2.0224
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 23°C

DEXCOM представя последната си иновация в управлението на диабета DEXCOM ONE+

DEXCOM представя последната си иновация в управлението на диабета DEXCOM ONE+

/КРОСС/ Dexcom, глобален лидер в непрекъснатото проследяване на глюкозата в реално време (CGM) за хора с диабет, обяви пускането на най-новата си CGM система Dexcom ONE+ в България. България е следваща страна след успешното въвеждане на продукта в редица европейски страни, включително Испания, Белгия, Холандия и Полша.

Dexcom ONE+ е разработен с цел да предостави на повече хора достъп до точна, лесна за употреба в реално време, технология за мониторинг на глюкозата. Системата използва най-добрият в класа си и най-прецизен сензорен дизайн на Dexcom и интегрира обратна връзка от потребители и здравни специалисти, за да гарантира безпроблемно и ефективно управление на диабета. Множество проучвания6-7, 13-18 показват, че използването на CGM сензори Dexcom в реално време може да спомогне за икономия на разходи на здравните служби, които лекуват хора с диабет тип 1 или тип 2.

Една от ключовите характеристики на Dexcom ONE+ е лесната му употреба^,1. Новото устройство е с 60% по-малко** и загрява само за 30-минути, като това прави Dexcom ONE+ интелигетна и лесна за използване система от съвсем ново ниво. Позволява на потребителите да добавят бележки в определени моменти с информация за храненето, приема на инсулин или физическата активност, с което се изгражда по-ясна представа за това как ежедневното поведение влияе върху нивата на глюкозата.

За хората с диабет убождането на пръстите и редовно инжектиране на инсулин, може да бъде голяма тежест. Dexcom ONE+ е разработен, за да облекчи ежедневието им, той е достъпен, и проектиран да бъде лесен за работа, дори и за тези, които нямат опит в използването на CGM система. Като всички Dexcom CGM продукти, Dexcom ONE+ дава ясна картина за нивата на глюкозата в реално време, без болезнени убождания на пръстите*, като по този начин улеснява‖ хората да постигат трайни резултати†, 2-4. Важното за близките до хората с диабет е, че Dexcom ONE+ позволява на потребителите да споделят своите глюкозни стойности с до десет души, осигурявайки повече спокойствие за всичк膆8-9.

Характеристиките, които отличават Dexcom ONE+ от другите CGM системи, включват множество възможности за персонализиране и гъвкавост. CGM системите на Dexcom предлагат най-голяма дискретност, три варианта за място на поставяне‡ 10-11 и са единствените CGM системи с опция за „отлагане на първо високо ниво" 10 - персонализирана функция, която позволява на потребителя да зададе време, преди което неговият сензор няма да предупреждава за „високо" отчетено ниво на глюкозата и така прави възможно да се избегне умората от тревожността. Освен, че е проектиран да се вписва безпроблемно в живота на потребителя, Dexcom ONE+ има най-високата водоустойчивост в сравнение с други марки CGM¶¶, което позволява на потребителите уверено да продължат да използват устройството си, докато се къпят или тренират. „Чрез нашите непрекъснати иновации и разработване на продукти предоставяме най-добрата и прецизна версия на нашата технология на още повече хора и продължаваме да демонстрираме своя ангажимент за значително разширяване на достъпа до CGM на хора с всички видове диабет", посочи Алекс Муса, старши вицепрезидент и генерален мениджър за Dexcom за регионите EMEA и Латинска Америка. „Ние също така работим активно в интерес на по-здраво общество и да намалим тежестта на грижите, които полагат доставчиците на здравни услуги в цял свят. Този ангажимент е подкрепен от множество проучвания, демонстриращи ползите от спестяване на разходи при използването на CGM, които съдържат конкретни доказателства за положителното му въздействие върху системите за здравеопазване."

Доказано е, че използването на CGM на Dexcom е по-ефективно за намаляване на HbA1c от традиционните монитори за кръвна захар (убождане на пръст) 2-4,12. Благодарение на тези последователни и доказани подобрения в здравните резултати използването на Dexcom CGM се очаква да бъде значително по-рентабилно спрямо мониторирането на кръвната захар чрез убождане на пръста. Следователно за доставчиците и системите на здравни услуги използването на Dexcom ONE+ има потенциал да намали разходите за лечение на пациенти с диабет тип 1 или 2 6-7, 13-18.

„В моите разговори с Dexcom изразих позицията си колко е важно CGM да бъде лесен за използване от хора с диабет и тези, които се грижат за тях", посочва д-р Лизбет ван Хуфел от болница OLV Aalst в Белгия „Dexcom ONE+ вече е сензор с всичко на едно място, много лесен за прилагане и използване. Това прави технологията за управление на диабет по-достъпна, тъй като се снижава бариерата за приложение."

Dexcom ONE+ вече е наличен на българския пазар и е на разположение в медицинските заведения и аптеките. За повече информация относно това как Dexcom ONE+ може да бъде полезен за вас или вашите близки се консултирайте с вашия лекар или посетете уебсайта на Dexcom.
За DexCom, Inc.

DexCom, Inc. дава възможност на хората да контролират здравето си в реално време чрез иновативни системи за непрекъснат мониторинг на глюкозата (CGM). Със седалище в Сан Диего, Калифорния, и с операции в цяла Европа, Dexcom се наложи като лидер в технологиите за лечение на диабет. Вслушвайки се в нуждите на потребителите, болногледачите и доставчиците, Dexcom работи за опростяване и подобряване на управлението на диабета по целия свят. За повече информация относно Dexcom CGM посетете www.dexcom.com.
###
Допълнителна информация:

- Ако алармите и измерванията на глюкозата не съвпадат със симптомите, трябва да се използва глюкомер за вземане на решения относно лечението на диабета.

- Резултати, получени със същото изследване на Dexcom G7, което използва същия сензор, подобни функции и удобство за употреба.

- Резултати, получени с предишно поколение система на Dexcom CGM и са приложими за Dexcom ONE+, предвид подобни набори от функции и по-добра производителност и удобство за употреба.

- В сравнение с предишното поколение система Dexcom CGM, Dexcom ONE.

 - В сравнение с използването на глюкомер от пациентите.

 Системите Dexcom CGM са били изследвани в над 50 регистрирани интервенционални клинични изпитвания (clinicaltrials.gov). Dexcom, данни в архива 2023.

Dexcom ONE+ е одобрен за носене на ръката и корема, а децата на възраст от 2 до 6 години могат също да носят своя сензор на горната част на седалището.

Сензорът Dexcom ONE+ е водоустойчив и може да бъде потопен на дълбочина до 2,4 метра за до 24 часа без повреда, когато е правилно инсталиран.

Изисква се отделно приложение Follow и интернет връзка.

Dexcom, данни в архива, 2022.
Beck RW, et al. JAMA. 2017;317(4):371-378.
Beck RW, et al. Ann Intern Med. 2017;167(6):365-374.
Lind M, et al. Diabetes Care. 2021;44(1):141-149.
Garg SK, et al. Diabetes Technol Ther. 2022;24(6):373-380.
Alshannaq et al. Diabetes Obes Metab. 2023;25:2704-2713.
Roze S et al. Clinicoecon Outcomes Res. 2021;13:717-25.
Polonsky WH et al. Diabetes Technol Ther. 2021;23(3):195-202.
Polonsky WH et al. J Diabetes Sci Technol. 2022;16(1):97-105.
Dexcom ONE+ ръководство за потребителя, 2023.
Freestyle Libre 2, ръководства за потребителя на Medtronic и Senseonics.
Lind M, et al. JAMA. 2017;317(4):379-387.
Roze S et al. Diabetes Care. 2020;43:2411-7.
Roze S et al. Diabetes Ther. 2021;12(1):235-46.
Isitt JJ et al. Diabetes Med. 2022;39(7)
Alshannaq H et al. J Comp Eff Res. 2024;13(3)
Isitt JJ, et al. Diabetes Ther. 2022;13(11-12):1875-90.
Dexcom, данни в архива 2024.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.