• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

90 дневна диета - изключително позната и почитана в България

90 дневна диета - изключително позната и почитана в България

/КРОСС/ Малко са хората, които не са чували за 90 дневната диета. Още по-малко са тези, които са искали да отслабнат и не са се подлагали на нея. Съдейки от името и, тя продължава 90 дни. Основният принцип е правилната комбинация от храни. Тялото обработва по различен начин протеините, нишестето и въглехидратите, плодовете и зеленчуците. Много привлекателен за тази диета е фактът, че няма ограничения, с едно изключение: трябва да ядете един вид храна всеки ден.

С други думи, 90 дневната диета ви разрешава да ядете дори пица или сладкиши, с едно условие - да въвеждате тези продукти в менюто само в деня на въглехидратите и само до 20.00 ч.

Колко кг можете да отслабнете с 90 дневната диета?

Няма определен брой килограми, които тези, които действително са спазвали тази диета, са загубили поради простата причина, че диетата е била разнообразна. Както при всяка диета, броят на загубените килограми варира от човек на човек, в зависимост от диетата, вида на метаболизма, броя часове сън, начина на живот. Също така много важно, ако след периода на диетата се върнете към старите и нездравословни хранителни навици, съществува риск от възстановяване на загубените килограми. Ето защо е важно да изхождате от предпоставката, че не броят на килограмите е най-важното, а вашето здраве. Във всеки случай тези, които са спазвали тази диета след 90-те дни от режима, тялото ще се рестартира и на практика ще бъде много по-трудно да върнете изгубените килограми, дори ако се поддадете на кулинарни изкушения.

Препоръки за успех с тази диета за разделно хранене

Ако спазвате правилата на диетата, метаболизмът ви няма да страда, а напротив. Ето няколко препоръки, които могат да ви помогнат.

- Консумирайте течности: вода, кафе, неподсладен плодов чай. Избягвайте газирани сокове, натурални сокове и смутита, защото те съдържат много калории.

- Поставете си реалистични цели: ако се стремите да отслабнете с 20 килограма още през първия месец, вероятно ще бъдете разочаровани.

- Определете причината, поради която искате да отслабнете: искате да сте здрави или искате да изглеждате добре по бански.

- Не дръжте вкъщи нездравословни храни, пълни с калории, защото ще се изкушите да ги ядете.

- Избирайте менюто си правилно и записвайте прогреса си в дневник или чрез приложение за телефон. Препоръчваме ви тези - Google Play и Apple AppStore.

В кои случаи диетата не се препоръчва?

Всяка диета има редица противопоказания, включително и деветдесет дневната. Този режим не се препоръчва за хора с хронични заболявания (диабет, стомашни разстройства).

Преди да започнете тази диета, трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да разберете дали диетата може да повлияе на медикаментозното лечение, което спазвате, или може да влоши заболяванията, от които страдате. Може да се нуждаете от тестове (за да проверите дали липсват витамини от вашата диета). За да премахнете опасността от неприятни изненади, консултирайте се с диетолог, преди да започнете диетата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Петранка

От понеделник я започвам, стискайте ми палци! Доста нашишкавяхме покрай тия празници и това седене вкъщи заради ковида...

02.01.2021 22:07:20

Anelia

Zdraveite, bila sym na dietata 2 pati i iskam da vi spodelya neshto vajno, koeto ne e opisano v statiyata - sled kato q svarshite, zadalzhitelno se podlojete na dietichniq rejim pochivka.

30.12.2020 17:10:41

Лиляна

В диетата се редуват 4 дни - протеинов, бобов, въглехидратен и витаминен. Всеки 29 ден е воден - пие се само вода, но не е задължителен. Ако случайно пропуснете някой ден, продължавате със следващия. Има доста подходящи рецепти за менюто ви от всеки от дните.

30.12.2020 14:54:31

Стефка Иванова

Да, наистина от диетата има доста добри резултати при стриктно спазване, което е лесно с посочените мобилни приложения. Предполагам ще бъде много актуална в новогодишните ни обещания как ще променим към по-добро себе си.

30.12.2020 14:18:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.