• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кога да НЕ започваме диета

Кога да НЕ започваме диета

/КРОСС/ След отминаването на празниците и обилното хранене с прекрасни вкусни ястия за много хора идва времето, в което си казват, че трябва да започнат диета, за да върнат добрата си форма или най-после да постигнат мечтаната фигура, за която си обещават с всяка нова година.

Време е обаче да кажете „не“ на диетите, ако си ги налагате по някои психически вредни и физически нездравословни причини. Мотивацията за започване на диета трябва да е подплатена главно от желание за подобряване на здравословното състояние наред със стройната фигура. Ако се насилвате да спазвате диети по нездравословни причини, това няма да се отрази добре нито на физиката, нито на психиката ви.

Кои са нездравословните причини, заради които не трябва да започвате диета?

1. „Искам да се чувствам по-добре.“
Това е една от най-честите причини хората да искат да започнат диета – за да се чувстват по-добре. Популярна е заблудата, че ако изглеждате перфектно ще се чувствате по същия начин. Да се чувствате добре обаче е състояние на духа. То може да се постигне без да изглеждате като супермодел. В много случаи стремежът към постигане на идеалната фигура с перфектни пропорции, което често е и трудно постижимо, води именно към разочарования, ниско самочувствие, хранителни разстройства в различни крайности.

Ако се съсредоточите върху себе си като цялостна личност, а не само върху физическото си проявление, ще се чувствате истински добре.

2. „Искам да си намеря половинка.“
Друга популярна заблуда е, че трябва да изглеждате перфектно, да сте слаби и стройни, за да имате половинка. Онова, което всъщност привлича хората, се крие далеч под обвивката. Сложната съвкупност от механизми и фактори на привличане надхвърля идеалните пропорции. Ето защо, за да привлечете партньор, по-скоро трябва да излъчвате хармония със самите себе си. Чарът, обаянието, привлекателността идват от състоянието на духа много повече от състоянието на физиката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.