• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Димитър Димитров: Бензинът ще поевтинее с 12 стотинки, ако бъде премахнато изискването за биокомпонента

Димитър Димитров: Бензинът ще поевтинее с 12 стотинки, ако бъде премахнато изискването за биокомпонента

/КРОСС/ В петък част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да се обсъдят мерки срещу поскъпването на горивата. Браншът заплаши с нови протести и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите очакват да получат отговори на основните си искания -намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

Гост по темата в сутрешния блок БНТ "Денят започва" беше Димитър Димитров, изпълнителен директор на Камарата на автомобилните превозвачи. Още на 10 май излизаме на протест, на 18 май ще спрат автобусните превози, заяви Димитров.

Относно скандала на срещата с премиера в Министерския съвет, той обясни, че те са отишли отворени и са искали да обсъдят в детайли техните предложения. Нищо експертно и нищо конкретно не обсъдихме, коментира Димитър Димитров.

Нашите искания са за премахване на биокомпонента и намаляване на акциза за 6-месечен период, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата, обясни изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи. Нека да си погледнат коалиционното споразумение - голяма част от нашите искания по въпроса за ТОЛ системата са записани там, допълни той.

По думите на Димитров, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, ако бъде премахнато изискването за биокомпонента.

Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните превози са след ръба на оцеляването, категоричен беше изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи. Той изрази недоволството си от чутите предложения от управляващите. Не е вярно, че проблемът ни се решава с тяхното предложение за промяна в Закона за пътищата, категоричен е представителят на превозвачите. Според него, управляващите се опитват да изместят фокуса - да поставят превозвачите срещу българските граждани.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.