• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Григор Димитров започна с разгромна победа на “Уимбълдън”

Григор Димитров започна с разгромна победа  на “Уимбълдън”

/КРОСС/ Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна по фантастичен начин кампанията си на "Уимбълдън" с разгромна победа 6:1, 6:2, 6:1 за 89 минути игра срещу японеца Шо Шимабукуро.

Мачът беше белязан от две спирания за дъжд, както и забавено с около два часа начало заради валежите в Лондон. При 6:1 и 1:0 с пробив в полза на Гришо срещата бе прекъсната за втори път заради дъжд, а около пет минути преди това пък протестант нахлу на корта и разсипа парчета от пъзели, след което седна на мрежата и провокира прекъсване от съвсем друг тип. От "Уимбълдън" обясниха, че двама души са арестувани във връзка с въпросния инцидент.

С изключение на бъркотиите в програмата и странните протестни изяви, Димитров нямаше никакви проблеми да преодолее първото си препятствие и да сложи край на една негативна поредица от изяви на "свещената трева" в "Ол Ингланд клъб".

От 2017-а досега той беше записал само една победа на "Уимбълдън", но вече уверено може да гледа към втория кръг, където го очаква Федерико Кория или Иля Ивашка.

Димитров вече има 37 победи (14 загуби) в първи кръгове на "Големия шлем", а в последно време, като изключим именно гореспоменатите трудности на "Уимбълдън", е изключително надежден. Той е спечелил вече 14 от последните си 16 откриващи мача в "Шлема".

Григор Димитров започна на 50-ия си пореден турнир от "Шлема", като серията му е номер 1 при мъжете сред активните тенисисти, както и номер 9 за всички времена. Победата пък му е 80-та в "мейджърите".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.