• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Боряна Димитрова: Важни за държавата въпроси ще бъдат решавани от следващото Народно събрание

Боряна Димитрова: Важни за държавата въпроси ще бъдат решавани от следващото Народно събрание

/КРОСС/ Не пътят, а пистата за нови избори е открита. Сега можем да повторим, че пистата стана още по-широка. Вървим категорично към нови избори. Това каза социологът Боряна Димитрова в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Според нея всички важни за държавата въпроси ще бъдат решавани от следващото Народно събрание, включително тези за КПКОНПИ и КЕВР. „Няма легитимност този парламент да извърви тези процедури докрай", смята социологът.

По думите й зад фасадата на диалогичните разговори за формиране на кабинет са се водели други - за избори. „Проблемът е само дали ще бъдат по-рано или по-късно. Това беше подсказано от едно друго събитие, преди изявлението вечерта на Слави Трифонов - от думите на Корнелия Нинова, че мандатът ще бъде задържан до 16 август. Това бяха неща, които подсказаха, че има проблем", отбеляза тя.

Големите проблеми според нея са персоналните и докато те не бъдат решени, не може да има развитие на преговорите. „Виждаме персоналните проблеми като ключови. Беше много странно всичко това да бъде заметено под килима за една седмица. През тази седмица, вместо да се изгражда съгласие, се прикриваше разногласие, което в един момент стана ясно", коментира Димитрова.

Тя постави и казуса с КПКОНПИ и спорната фигура на Бойко Рашков като един от невралгичните проблеми. „Един добър следовател, какъвто ни казват, че е Бойко Рашков, един човек с опит, който ще разплита сложни неща, не може да разплете полицейски чадъри в районни управления. Това е меко казано странно и навява на съвсем други причини", коментира Димитрова.

Според нея усилията да бъде наложен Бойко Рашков като председател на КПКОНПИ показва сериозно намерение Антикорупционната комисия да бъде използвана според намеренията и указанията на управляващите. „Цялата конструкция вървеше към този модел и за мен това е много спорно", посочи социологът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.