• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Зарица Динкова: Готови сме да привличаме повече китайски туристи

Зарица Динкова: Готови сме да привличаме повече китайски туристи
Това ще стане със създаването на нови туристически маршрути, каза министърът на туризма

/КРОСС/ Готови сме да привличаме повече китайски туристи със създаването на нови туристически маршрути. Това каза министърът на туризма Зарица Динкова на среща с губернатора на китайската провинция Дзянси Йе Дзянчун.

„За мен и екипът ми е изключителен приоритет да повишим туристопотока между България и Китай", заяви министър Динкова. Тя отбеляза, че за периода януари-юли 2023 г. общият брой посещения на китайски туристи в България е 6 806, което е увеличение от 138% спрямо същия период на 2022 г.

Министър Динкова посочи, че България е целогодишна дестинация с известните си зимни и морски курорти, прекрасни пясъчни плажове, минерални извори, СПА центрове и голф игрища. Анализите на Министерството на туризма сочат, че китайските туристи в страната ни проявяват засилен интерес към културния туризъм, като най-посещаваните български градове са София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

„Работим по изготвянето на туристически пакети, които са за комбинирани посещения на няколко балкански страни. По този начин се предоставя възможност на китайските туристи да опознаят културата и историята в региона", съобщи министър Динкова. Тя допълни, че се обмисля и възможността за откриване на директен полет.

Губернатор Йе Дзянчун заяви, че България се радва на все по-голям интерес на гости от Китай. „Важно е хората да имат досег с българската култура и история, към които проявяват сериозен интерес, затова приветствам идеята за създаване на специални туристически маршрути и вярвам, че ще се радват на успех", каза той.

Йе Дзянчун отправи покана към министър Динкова за работно посещение в провинция Дзянси, в която живеят 45 млн. души, за да се обсъдят начините за съвместно партньорство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

тъпа п.тка

21.09.2023 12:40:37

Куха лейка

Имаме доста костенурки!

21.09.2023 11:24:51

Анонимен

Долнопробна минетчийка

19.09.2023 01:07:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.