• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Личните документи с удължена валидност ще важат само на територията на страната (обновена)

Личните документи с удължена валидност ще важат само на територията на страната (обновена)

/КРОСС/ Валидните документи за самоличност, както и свидетелствата за управление на МПС, чийто срок на изтичане е удължен с 6 месеца заради извънредното положение, ще са валидни само и единствено на територията на страната. Това съобщи на извънреден брифинг в МС Светлана Ценева, директор на Дирекция "Български документи за самоличност".

Услугата за издаване на лични документи няма да преустанови работа, така че по желание на гражданите ще могат да се издават нови лични документи и преди изтичането на този шестмесечен срок, съобщи още Ценева.

Има рязък спад в заявленията за издаване на нови документи в последната седмица, което означава че режимът се спазва от гражданите, допълни тя.

Със закона се удължава автоматично този срок на валидност на документа, така че всеки орган е запознат с това, каза още Ценева.

Николай Николов, директор на Дирекция "Миграция" заяви, че се удължава с 6 месеца и срокът за пребиваване на постоянно и временно пребиваващите у нас граждани на трети страни, както и граждани на ЕС, които се намират на територията на България.

Чуждестранните туристи, които трябва да напуснат страната, ако са възпрепятствани могат да се обърнат към звено „Миграция", за да им бъде удължен 3-месечният срок, в който имат право да бъдат в България, съобщи още Николов.

Сроковете на разрешенията за търговия с оръжия, взривни вещества и пиротехнически изделия, както и тяхното придобиване, съхранение и употребата им, които изтичат по време на закона, се удължават с два месеца от отмяната на извънредното положение, съобщи Дамян Димов, инспектор в Сектор „Контрол на общоопасните средства" в Главна дирекция „Национална полиция".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.