• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Прокуратурата защити Милена Славова: Изказването й срещу ЛГБТИ е нейно конституционно право

Прокуратурата защити Милена Славова: Изказването й срещу ЛГБТИ е нейно конституционно право

/КРОСС/ Представител на прокуратурата защити певицата Милена Славова по делото за дискриминация, което Върховният административен съд (ВАС) разгледа днес, 13-и септември. Според държавното обвинение изказванията на певицата срещу ЛГБТИ прайда и общността е "конституционно гарантирано право на свобода на словото", съобщава "Дневник".

Делото беше съпътствано от акция - мини шествие от около 100 души и протест в подкрепа на певицата, като 40 нейни привърженици бяха допуснати и в съдебната зала. Преди това полицията направи "зона за сигурност" на входа на административния съд и не допускаше от сградата да се излиза.

През 2021 година двама активисти и младежката ЛГБТИ организация "Действие" подадоха сигнал срещу Славова до Комисията за защита от дискриминация (КЗД) заради нейн статус във фейсбук срещу провеждащия се в София прайд. Според жалбата, певицата е осъществила дискриминация, тормоз и подбуждане към дискриминация по признак "сексуална ориентация" по смисъла на Закона за защита от дискриминация.

В нейния пост, придружаващ предизборен клип на националистическите партии ВМРО, "Воля" и НФСБ, тогава обединени в коалицията "Българските патриоти", Славова пише:

"Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци."

Решението на съда ще стане известно до един месец, като този срок е инструктивен.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

БРАВО МИЛЕНЧЕ, РАДВАМЕ ТИ СЕ ОТ СЪРЦЕ! НАЙ НАКРАЯ СЕ НАМЕРИ СМЕЛ ЧОВЕК ДА ЗАЩИТИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА!!!

13.09.2023 18:51:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.