• 09 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.7947
  •  GBP / BGN 2.2977
  •  CHF / BGN 2.0172
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

3000 работници тръгват към жълтите павета, искат отваряне на Плана за възстановяване

3000 работници тръгват към жълтите павета, искат отваряне на Плана за възстановяване

/КРОСС/ Работници от ТЕЦ "Марица Изток 2" излизат на протест пред парламента днес срещу планираното затваряне. В този час те потеглят към столицата.  На паркинга на най-голямата топлоелектрическа централа у нас хората се събират, за да тръгнат с два автобуса.

Днес нашата акция е съпроводена от много миньори и енергетици от цялата страна. Над 3000 души тръгваме за парламента. Днес ще стоим на жълтите павета, докато нашите искания бъдат чути и гласуването в Народното събрание бъде в наша полза, коментира пред BTV председателят на КНСБ в ТЕЦ „Марица Изток 2“ Деян Дяков.

Днес се очаква депутатите да разгледат въпроса дали да задължат служебното правителство да предоговаря Плана за възстановяване и устойчивост в частта му „Енергетика“.

Притеснява ни ограничаването с 40% на въглеродните емисии от въглищни централи. Това е невъзможно и престъпно. Към този момент България се захранва с 47% енергия от ТЕЦ. Нашите искания са заложени в проектодекларацията, която ГЕРБ внася днес в Народното събрание на второ заседание. Преди една година беше постигнат консенсус въглищните централи да работят до 2038 г. Няма защо да затваряме въглищните си мощности предварително и по свое желание, заяви Дяков. Той посочи, че преди месец е имало среща в сградата на КНСБ и се е основала коалиция "Анти 40". Тогава са присъствали представители на всички парламентарни групи, които са дали обещали днес депутатите да вземат решение за предоговаряне на плана.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.