• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Филип Гунев: Акцията в АМ е типичният сценарий, който наблюдаваме, където се сглобяват няколко полуистини

Филип Гунев: Акцията в АМ е типичният сценарий, който наблюдаваме, където се сглобяват няколко полуистини

/КРОСС/ Арести, обвинения, обиски и снимки. Каква ще е развръзката след скандала в Агенция "Митници" и МВР, който стигна до върховете на държавата?

Акцията в Агенция "Митници" е типичният сценарий, който наблюдаваме, където се сглобяват няколко полуистини. Контролираният начин, по който се пуска информацията още в първите дни, взривява обществото и се постига търсеният политически ефект. В крайна сметка след години разбираме, че организирана престъпна група не е имало. Това коментира в студиото на „Здравей, България" Филип Гунев, бивш заместник-министър на вътрешните работи.

Той добави, че няколко неща го карат да си мисли, че това е "кьорфишек". Ако е имало дълго разследване, започнато от ДАНС, не мога да си представя, че агенцията ще крие такова нещо от премиера, от министъра на финансите, докато действащата му шефка на митници и главен секретар са участници в ОПГ. Как може да се крие такова нещо? В случай, че разследването е започнало току-що, сме в друга ситуация, добави той.

Според криминалиста Иван Савов главният секретар на МВР по закон е деполитизираната фигура. Обстоятелството, че един министър-председател си позволява да интимничи с него, говори за това, че Живко Коцев от самото начало е бил "партийна креатура, вкарана там да защитава частните интереси на партия Х. Това, че в момента говоря така, не означава, че защитавам друга политическа сила. Напротив - гласувал съм за ПП, защото в тях виждах алтернатива, коментира Савов.

Той определи случващото се като евтин цирк, който трябва да приключи. Странно е как уж случайно изтичат информации, които уличават определени хора. Дори всичко да е истина, според мен едно разследването има технологичен ход, по който се води, и не се разгласява. Не ми се вярва, че службите в България ще започнат цялото това нещо, без да имат информация, добави криминалистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.