• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Кирил Добрев: Всички трябва да подкрепим Елена Йончева, битката е обща

Кирил Добрев: Всички трябва да подкрепим Елена Йончева, битката е обща

/КРОСС/ Всички трябва да подкрепим Елена Йончева, битката е обща.

Това коментира зам.-председателят на БСП и кандидат за лидер на партията Кирил Добрев по време на общинската конференция в Гоце Делчев.

Преди дни евродепутатът Елена Йончева обяви, че американска експертиза е доказала, че записът с гласа на премиера Борисов, в който той говори за Цвета Караянчева, е автентичен.

„Вярвам, че успехът на БСП е в единството, в консолидацията, а ролята на силния лидер е да обединява, не да разделя. БСП-Гоце Делчев ми е пример за това. Искам начинът, по който се работи тук в БСП, начинът, по който се работи с другите партии и организации, да го пренесем на национално ниво", заяви Добрев. Той изрази благодарност, че политическата му кариера тръгва именно от града като редови член, а по-късно и общински съветник. „Станах член на БСП 1997 г. - тогава, когато бяхме натикани в ъгъла; тогава, когато ни викаха „червени боклуци", а други просто приватизираха", каза още Добрев.

Относно напрежението в левицата зам.-председателят заяви, че не приема на всеки с различно мнение да се лепят етикети. „Готов съм да си кажем истината, не може всеки, който има различно мнение в БСП, да бъде наричан гербаджия или човек на Делян Пеевски. Тук като управляваме заедно с ДПС, хора на Делян Пеевски ли сте?", попита Добрев. Той добави, че най-голямата услуга за ГЕРБ прави този, който заклеймява различното мнение и разделя партията.

„Четири дена чакам, за да не иззема ролята на някой, позиция за Елена Йончева, която извади експертиза и то американска, че гласът от скандалните записи е на Бойко Борисов. Четири дена БСП няма коментар по този въпрос. Защо? Явно защото някои ги е страх. Е, като намерим смелост, тогава ще може и ние да сме отпред на протестите", каза още Добрев.

Той коментира и вътрешнопартийния избор, като подчерта, че винаги го е подкрепял. „Нещо повече - ако той се окаже успешен, трябва да избираме всеки лидер на местно ниво именно чрез гласа на всеки член. Никога обаче не съм си представял състезанието само с един човек, защото тогава няма демокрация и няма състезание. Има два пътя пред БСП - пътя на скандалите, на партийните интриги, а другият път е консолидацията и даване на кауза за цялото ни общество. Аз лично избирам второто", каза Добрев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Битка за кое. Вие сте аутсайдери. Колкото и да се натискате да оглавите протеста най-много да получите един хубав бой.

31.07.2020 07:00:27

Христина Христова,гл.редактор на Memoria de futurо

СПРЕТЕ ДА ГОНИТЕ ЛЕВИТЕ ХОРА ОТ ПРОТЕСТА! Нинова искаше оставката на Борисов, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова. 30 юли 2020 Обръщам се към всички умно-красиви хора с уговорката, че съм десен и умерено консервативен човек. Така държа да спестя заключенията и коментарите, че съм „червена“ и „комунистка“. Слагането в един кюп на една от слугините на статуквото Даниела Дариткова и на партийния лидер на опозицията Корнелия Нинова при обсадата на БНТ е безобразие! Само допреди минути двете бяха в студиото на Панорама като непримирими политически противници. Едната – бранеща с физиономията на Майка Тереза своя бос, другата – искаща оставка и изцяло подкрепяща протестите. И в същото време – отстояваща няколко години грозните напъни на вътрешната си опозиция, която иска да управлява заедно с ГЕРБ, за да яде от баницата. Но не би! Ние, умните и красивите, трябваше да им натрием носовете и на двете кифли, щото ние сме по-по-най! Долу комунистите! Голяма работа, че телевизията на БСП единствена отразява протестите в реално време! Голяма работа, че като отблъснахте левите от площада, се видя колко оредяха редиците ви. И между другото, БСП не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас. Има ли начин да замълчите за малко в социалните мрежи, за една-две седмици примерно, и също така да спрете да гоните с действията си левите хора от протеста? Вече ги изгонихте почти всички. Спрете да заливате социалните мрежи с антикомунистическа пропаганда. Само да ви вметна, че комунизмът отдавна приключи, навярно това сте го пропуснали. Влезте в час. Освен това цялата политическа система в България е производна на бившата комунистическа партия. Включително Костов с неговата криминална приватизация. Включително Борисов. Включително БСП. Всички. Стига сте борили комунизма! Проявете елементарна адекватност. Пък после, ако това е по-силно от вас, пак го борете. Нищо, че комунизмът така и не дойде, остана си прост социализъм.Вчера попаднах на един умно-красив елемент, който нарече шествието на социалистите по Дондуков „сган“. Мислите ли, че на един от вашите лидери Христо Иванов (да, същият, който беше министър в кабинета Борисов-2!) ще му стане приятно, ако види, че наричате майка му „сган“? Ми тя също е комунистка, при това още от едно време, и то активна! Както много от вашите майки и бащи и както много от вас самите, които лично сте натрупали доста „мазнинки“ и благини по време на комунизма. Ще ви копирам и поста на един мой приятел: „Важното е, че комунистите са най-страшни. И през 1992-ра, и през 2022-ра, и през 3044-та. Българската мисия в галактиката Андромеда през 30-ти век сигурно още ще се оглежда дали някой комунистически агент не е попаднал на борда на звездолета.“ Все още имаме шанс да обърнем хода на събитията в наша полза, но това може да се случи само ако сме заедно.

30.07.2020 16:32:55

Албена Белянова

Снощи лично участвах в разпъването на палатките пред Министерския съвет. Днес, след като се погрижа за децата си, ще бъда на блокадата пред Министерския съвет. А тези, които мислят, че блокадите не са правилния начин за отправяне на демократични искания, са свободни да отправят исканията си до: Европейските лидери, оправени с 200 от Борисов; „Братиньото“ в Конституционния съд; „Тъпата кърджалийска п@@ка“ в Народното събрание; Простака начело на Министерския съвет; Каскета в отпуск; и др. и да за започнат да чакат от умрял писмо. Не ви ли писна да сте роби безкрайно?! ОСТАВКА

30.07.2020 16:30:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.