• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Кирил Добрев: Оставката на Борисов е нещо, което може да спаси имиджа на страната

Кирил Добрев: Оставката на Борисов е нещо, което може да спаси имиджа на страната

Имам само една фирма, подарявам останалите 39 на тези, които твърдят, че ги имам

/КРОСС/ „Живеем в динамични политически времена. Не съм си представял, че можем да стигнем до тук. Безпрецедентни записи, безпрецедентни снимки, пачки с пари, пистолети, златни кюлчета, по снимките. Имам чувството, че сме в Сицилия, 70-те години". Това мнение изрази в интервю за предаването „Тази събота" по БТВ Кирил Добрев от БСП. Думите му са по повод политическия скандал от последните дни, свързан с премиера Бойко Борисов.

„Тъжно ми е за премиера. Поставен е в изключително деликатна ситуация. Отстрани изглежда, че е изпуснал козите. Страхът от факта, че може да има служебен кабинет вече не го спасява. И, ако в началото хората му прощаваха дребните пропуски, то днес нещата, според мен, са неизбежни и оставката е неизбежна", на мнение е Добрев. „Оставката към този момент е нещо, което може да спаси имиджа на страната, да спаси имиджа дори на нашата конкурентна партия, партия ГЕРБ. Такова политическо дъно никога не сме стигали през тези 30 години", коментира той.

По думите му, оттук нататък следва да има служебен кабинет, при който в рамките на 3 месеца партиите ще се подготвят за избори. „Недоволството към това управление нараства с всеки изминал ден. Напрежението в хората е огромно", коментира още Добрев. „БСП винаги е готова за избори. Ако визирате вътрешнопартийната ситуация, тя просто се решава за миг, в момента, в който имаме ясно определена цел и стартира изборният процес. Винаги съм стоял зад вътрешнопартийния избор и вярвам, че това е една сериозна форма на демокрация. Но съм си представял винаги всички кандидати като част от един отбор и този отбор не просто убеждава членовете на БСП, кой от тях да бъде избран, а убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ", каза още Кирил Добрев и допълни, че той има готовност да се кандидатира за лидер на БСП и може да консолидира и обедини партията, и да използва потенциала й, за да спечели БСП следващите избори, и затова ще го направи.

На въпрос, има ли 40 фирми, Кирил Добрев отговори, че работи от 19-годишен. "През целия си път нямам един ден държавна служба. Никой не ме е назначавал за нещо, бил съм пазач, бил съм докер на централна гара, правил съм пици, имал съм собствен бизнес, бил съм и депутат. През целия си път съм разпределял лични и кредитни средства. Атакуват ме тези другари, които цял живот са били на държавна работа и с подписа си са разпределяли държавни средства и държавно имущество или са били на издръжка единствено на партията.", обясни Добрев. Той бе категоричен, че през 30-те години преход не е натежал на БСП дори с една стотинка. "Обратно, хората знаят какво съм правил за партията. Оформянето ми като някакъв тъмен субект не ме изненадва. Готов съм да подаря на този, който твърди, че имам 40 фирми, 39 от тях, заедно с всички измислени обществени поръчки, които уж съм взимал", каза още Добрев. Той подчерта, че има само една фирма, която се занимава с проектиране и производство на електрическа енергия, като това е и неговата специалност по образование - хидрогеолог.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гладна кокошка просо сънува

20.06.2020 21:07:13

Анонимен

Дали? А дано, ама надали!

20.06.2020 16:39:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.