• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Делян Добрев: Има три варианта за кабинет, десният предвижда само ДБ, без ПП

Делян Добрев: Има три варианта за кабинет, десният предвижда само ДБ, без ПП

/КРОСС/ Три варианта за кабинет очерта в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев рано в неделя сутрин. В първия от тях той очерта десен кабинет, в който включва ДБ, но не и партньорите им в коалицията - ПП.

"49-тото НС трябва да излъчи правителство за 4 години. Всеки предварително обявен, по-къс срок обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на решителност за вземане на непопулярни, но съществено важни решения за реформи", ктегоричен е той.

Добрев уточнява, че във всяко управление бюджетът е законът, около който се търси консенсус и мнозинство. "Днес това важи с още по-голяма сила заради финансовия погром в държавата след управлението на финансите от Асен Василев - рекорден дефицит за последните 25 години, рекорден дълг, реален риск от вдигане на данъци и/или намаляване на социални плащания", смята бившият енергиен министър на ГЕРБ. 

Според него има три принципни решения.

Първото е дясно правителство, което определя като "математически възможно", тъй като би трябвало да събере 142 депутати - 69 от ГЕРБ, 36 от ДПС, 26 от ДБ и 11 от ИТН. В сметките си за този вариант той изключва коалиционните партньори на "Демократична България"  - "Продължаваме промяната".

Вторият вариант според Добрев е ляво правителство. "ПП - 38 депутата, БСП - 23 депутата. Математически невъзможно - 61 депутата. "Възраждане" е несистемен играч с 37 депутати, който е неприемлив и не може да участва в никое мнозинство", посочва народният представител.

Като обобщение той посочва, че разпределението на силите е било много подобно и в предното народно събрание, ще бъде същото и в следващото НС. 5 пъти гласувахме и произведохме почти идентичен резултат, напомня той.

"Ще настъпим ли пак мотиката? Колко още избори ще проведем, докато някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за държавата?", завършва публикацията си във фейсбук Добрев.

Миналата седмица ПП-ДБ обявиха състав на кабинет, но отказаха да го съгласуват с ГЕРБ или да коригират имената. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна преговори с останалите парламентарни сили, но показа, че още не е затворил варатата за втората по големина сила и упълномощи своите да продължат да работят с тях по управленската програма.

Източник:Труд

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Фашистите от ДБ се показаха като шило от торба, като поискаха да забрани шествието на Безсмъртния полк в София. Шествието е в паметна загиналите в битката с нацистите.

07.05.2023 16:28:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.