• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Каква е обстановката у нас след започналите снеговалеж(Обновена)

Каква е обстановката у нас след започналите снеговалеж(Обновена)

/КРОСС/ В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, но е динамична, съобщи за БТА дежурният оператор в Областното пътно управление - Стара Загора (ОПУ - Стара Загора). На терен са работили общо 13 машини, които са почиствали и опесъчавали.

Температурата на прохода Шипка е минус четири градуса, в момента вали сняг, пътната настилка е заснежена и обработена, а видимостта е добра. На другия старопланински проход в област Стара Загора - Хаинбоаз, също вали слаб сняг, видимостта също е добра и пътните настилки са мокри и обработени. Температурата е минус един градус.

В района на Павел баня, Шипка, Гурково, Мъглиж и село Ягода също вали мокър сняг.

На автомагистралите „Тракия" и „Марица" настилките са сухи, а видимостта е добра.

Ограничава се движението на моторни превозни средства над 12 т по пътя I-2 Русе - Разград и пътя I-5 Русе - Велико Търново на територията на област Русе, поради обилен снеговалеж. Това съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Пътищата от републиканската мрежа в област Добрич се обработват против заледяване и са проходими при зимни условия. Това каза дежурният в Областно пътно управление - Добрич (ОПУ) за БТА.

Няма затворени за движение пътища. Снеговалежът е започнал малко преди 7:00 часа сутринта. 

Четири машини обработват пътя Добрич - Силистра, тъй като там има по-обилен снеговалеж и предпоставки за навявания и поледици. Машини на ОПУ - Добрич обработват също и артериите Добрич - Варна, Добрич - Генерал Тошево - граничен пункт "Кардам", предстои да започне обработка и на пътя Добрич - Балчик, каза още дежурният. 

Той уточни също, че са в готовност да реагират и с още техника, ако се наложи. 

Сняг вали над цялата област Търговище, пътната обстановка е спокойна. Това съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление в Търговище (ОПУ). На терен са 20 машини, които опесъчават настилките. 

Образувалата се снежна покривка е минимална. В региона няма регистрирани пътни произшествия. Въпреки снеговалежа видимостта е добра, няма мъгла и вятър.

Температурите са от един до минус един градуса. След вчерашните почти 20 градуса, земята и топла и снегът не се задържа, каза дежурният. По данни на Метеорологичната обсерватория в града на 19 януари максималната регистрирана температура е била 19,8 градуса, каза за БТА ръководителят на институцията Красимира Стойчева. 

Ограничено е движението по път II-19 Симитли - Разлог /Проход ,,Предел''/ за МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета, поради обилен снеговалеж и снегопочистване. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". 

Спокойна е пътната и метеорологична обстановка в Благоевградско към този час.
На прохода "Предела" има леки превалявания от сняг, които не се задържат на пътното платно. Движението там се осъществява безпроблемно за всякакъв вид моторни превозни средства.
7 снегопочистващи машини са на терен и обработват трасето срещу поледици.
Към момента няма ограничение по пътищата и в Кюстендилска област, потвърдиха за БНТ от пресцентъра на МВР. Цялата област там се обработва от 30 машини. 

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), съобщиха на сайта си от Главната дирекция „Гранична полиция" - МВР.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Кардам" и „Дунав мост Видин" на изход за товарни автомобили.

По границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина" на изход за товарни автомобили. На пункта „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Турция е интензивен трафикът на ГКПП „Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.