• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Октай: Властите са в паника дали гражданите ще тръгнат по море към "Росенец"

Октай: Властите са в паника дали гражданите ще тръгнат по море към "Росенец"

/КРОСС/ Улицата, която води към резиденция „Росенец" от тази година е частна собственост, припомни кореспондентът на БНР. На 28 април, Общинският съвет в Бургас е гласувал извънредна докладна записка на кмета, с която се предлага общинският път да стане част от територията на частен имот. Предложението е обвързано с голям проект за изграждане на водоснабдяване, канализация и пречиствателна станция в парк „Росенец". Целта на докладната е да не се изпуска финансирането на проекта, обясни тогава заместник-кметът по строителството.
Пред БНР Осман Октай отказа да коментира законността на обекта на „Росенец", но обърна внимание на реакцията на „гардовете на Доган" при влизането на българска територия на Христо Иванов и "гаврата с българското знаме":

„Охраната на Доган е от 2005 година и вече 15 години всяка година приблизително с около 2 милиона от парите на данъкоплатците НСО осигурява охраната на Доган - както на сараите в Бояна, така и в тези летни сараи. Всяка територия, в която живее охраняваното лице, се охранява и от гардовете. В случая, това е по-интересно от законността на целия този комплекс, който, в нарушение на всички строителни правила и закони в държавата, се ползва от едно частно лице".

Октай припомни популярното медийно изказване на Доган: „Аз управлявам управляващите, аз разпределям порциите":

„Всички, които управляват от 2001 година досега, управляват с контрола, благословията и подкрепата на модела „Доган" и неговата парламентарна група. Неслучайно той е най-обслужваният, най-охраняваният човек в държавата. След 2012 година той не е председател на ДПС. Той каза, че е бизнесмен! Преди две години най-нагло българският парламент промени Закона за НСО, за да може да охранява цивилно лице в лицето на Доган". Всъщност всичко това - за извоювана територия в нарушение на всички строителни правила и осигуряването на и недопускането на български граждани на територии общински или държавни - доказва тезата, че Доган „управлява управляващите" и е недосегаем.

Пеевски е финансовият посредник, докато Доган е политическият посредник за кадруване и управление в страната.

Аз съм убеден, че днес всички български власти - парламент, НСО, министър-председател, президент, са в паника от евентуално какво би могло да се случи в събота, ако гражданите по море тръгнат към този плаж - тази ивица, която е българска територия. В същност даже се опасявам в опазването на властта на Доган и, за да не го дразнят, да не загубят неговата подкрепа, евентуално да не се предприемат действия вътре в морето, за да не допуснат протестиращи да стигнат до тази ивица

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Направо смъртни присъди, веднага и на място и въпроса е решен.Стига демагогия.

09.07.2020 11:49:00

Анонимен

А въпросите към Доган са въпроси към цялата ни политическа пасмина. Как можа един филосов по образование да стане хидропроектант и да получи милион и половина за " консултации", как можа този човек да стане бизнесмен, да си купи един ТЕЦ и да получава годишно милиони затова, че теца му поддържал студен резерв. Как можа да получи разрешение за строеж на брега на морето, да обособи огромен терен като частна собственост , да построи резиденция, която е по-голяма от който и да е царски имот и да ползува огромна охрана от цели 15 години за сметка на данъкоплатците. И цялата тази мръсотия е най-естественото нещо в държавата, толкова колкото купищата евро в шкафчето на Шибаняка. Ние наистина не сме народ, а мърша, и това не е държава а територия (подмандатна) в която МЪРШАТА си мисли, че живее в Европа и при демокрация, и не си дава сметка колко е презряна.

09.07.2020 05:31:33

Анонимен

Абе градски, да се чуди човек какъв гражданин си, по българин от българите, по- мъдър от хиляди други, взел за смисъл на живота си служба на истината. Бабук е на две крачки от родния ми град, а никога не съм стъпвал в него. При следващото ми пътуване ще се опитам да го посетя просто от преклонение към един супер достоен човек. И колко други турци слушам да разсъждават по такъв начин, хора с които всеки може да се гордее.

09.07.2020 05:23:23

Анонимен

Позор! Позор! Крайно време е да се ликвидира УБО с всички привилегии за него и пазените от него народни любимци!

08.07.2020 18:42:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.