• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Никола Стоянов: Повишаването на доходите през 2022-а доведе до по-висока инфлация

Никола Стоянов: Повишаването на доходите през 2022-а доведе до по-висока инфлация

/КРОСС/ "Освен войната и енергийната криза, повишаването на доходите също е спомогнало за високите нива на инфлацията у нас през изминалата година", това каза пред Нова тв министърът на икономиката Никола Стоянов.

„Моментът е много тънък. Разбира се, че доходите в такава трябва да се вдигат. Въпросът е с колко, колко бързо, как е спрямо останалите мерки, които са за компенсиране на високите цени. Смятам, че миналата година беше прекалено е не се случиха нещата както трябва. Това доведе до по-високата инфлация в България спрямо Европейския съюз", каза още Стоянов.

Той коментира и проверките, които държавата прави по отношение цените на хранителните стоки у нас.

„Масово установяване с по 80-90% надценка", заяви ресорният министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Откъде се пръкват тези некадърни и безсрамни чиновници

07.03.2023 13:19:11

Анонимен

Сериозно ли бе, задник. Дай да върнем робството и ще си решим проблема с инфлацията. Цялата инфлация беше изкуствена. Паричната маса беше константна и предлаганите стоки и услуги бяха на едини и същи нива. Решението да се спре вноса на евтини енергоносители от Русия внесе шок в основата на производството и транспорта. Щатите ни го докараха до главата. Преди това тъпите и алчни поляци настояха за смяна на формулата за изчисляване цената на газа, без да им пука за дългосрочния ефект. Борсовите спекуланти ги подкрепиха, понеже те винаги са на печалба при търговията и те ти булка Спасов ден. И цялата структура на икономиката ни и рамките за развитие са ефект от близането на задниците на ЕК. Обречени сме на вегетиране с краен резултата измиране. Не развиваме икономика понеже вече нямаме потенциал, и не можем да поддържаме стандарт и да преодоляваме инфлацията понеже нямаме резреви нито в производителност, нито в стойност на труда, нито в спестявания. Верига от идиоти. Един след друг, правителство след правителство и всяко по-лошо от предишното.

07.03.2023 09:33:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.