• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Еврото може да достигне невиждани стойности

Еврото може да достигне невиждани стойности
Спрямо 2018 години за първи път еврото ще изпревари долара с толкова много

/КРОСС/ Ръководителите на хедж фондовете възлагат все по-големи надежди на еврото. Те залагат на това, че не само ралито на единната валута ще продължи, но и тя ще поскъпне до нива, невиждани от началото на 2018 година насам. Интересът към закупуването на опции е силен, твърдят двама трейдъри и брокери от Лондон, като се има предвид, че по време на ранната търговия днес еврото се търгуваше по 1,1875 долара при ниво от 1,1860 при предишната сесия.

Шансът Демократическата партия в САЩ да спечели предстоящите президентски избори и какво би означавало това за плановете на страната за фискалната политика са сред основните причини за отслабването на долара, твърдят експерти, цитирани от Bloomberg.

Убедеността на инвеститорите в силата на еврото в дългосрочен план расте, въпреки че валутата записа най-значителния си спад от четири месеца насам спрямо щатския долар в сряда. Въпреки че тя все още се възползва от отслабването на долара, оптимизмът към фискалната и монетарната политика на Еврозоната расте. За това говори и все по-големия интерес към опциите, които ще бъдат изплатени, ако еврото скочи до 1,28 долара. Това би било ръст от 8% спрямо настоящото му ниво и най-високата стойност на единната валута от 2014 година насам. Междувременно в края на юли еврото достигна 1,1898 долара и така успя да запише най-добрия си месец от септември 2010 година насам.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.