• 02 Окт 2022 |
 •  USD / BGN 2.0064
 •  GBP / BGN 2.2150
 •  CHF / BGN 2.0456
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 15°C

Байдън подписа закон срещу инфлацията

Байдън подписа закон срещу инфлацията

/КРОСС/ Президентът Джо Байдън подписа във вторник мащабен пакет на демократическата партия за преразглеждане на политиката на САЩ в областта на изменението на климата и здравеопазването, като го нарече удар по американските специални интереси.

Байдън заяви, че законът е "най-голямата стъпка напред в областта на климата досега" и ще позволи на САЩ "смело да предприемат допълнителни стъпки" в борбата с изменението на климата, както и че осигурява значителни ползи за американците, които се борят за достъп до здравеопазване.

"Постигането на напредък в тази толкова голяма и сложна страна като нашата очевидно не е лесно. Никога не е било лесно, но с непоколебима убеденост, ангажираност и търпение имаме напредък".

Законът включва рекордни разходи от 369 млрд. долара за политиките в областта на изменението на климата и енергетиката и се предвижда да намали въглеродните емисии в САЩ с около 40 % до 2030 г.

В него се отделят и 64 млрд. долара за намаляване на разходите за здравно осигуряване чрез фиксиране на по-ниски премии по Закона за достъпното здравеопазване, което ще спести на 13 млн. семейства средно по 800 долара годишно.

Законопроектът, известен като „Закон за намаляване на инфлацията”, също така ще ограничи разходите за лекарства до 2000 долара, ще ограничи разходите за инсулин до 35 долара на месец и ще позволи на Medicare да договаря по-ниски цени за лекарства с рецепта за възрастни хора.

Финансирането му ще се осъществи чрез налагане на 15% корпоративен данък върху най-богатите корпорации. Планът също така предвижда 80 млрд. долара за увеличаване на приходите на отделите за правоприлагане и спазване на законодателството към Службата за вътрешни приходи, които се очаква да донесат 124 млрд. долара приходи.

Байдън заяви, че със закона "американският народ спечели, а специалните интереси загубиха", посочвайки съпротивата, с която се сблъска законопроектът.

"Ние не трепнахме и не се предадохме. Вместо това постигаме резултати за американския народ", каза той. "Ние не събаряхме, а изграждахме. Не гледахме назад, а напред. А днешният ден е още едно доказателство, че душата на Америка е жизнена".

Макар че мярката няма да повлияе веднага на повишаващите се цени на бензина и храните, тя цели да намали дефицита с 300 млрд. долара през следващите 10 години, като според оценките общите разпоредби на законопроекта ще доведат до приходи от 737 млрд. долара, както и до намаляване на общия дефицит с близо 2 трилиона долара през следващите две десетилетия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бля, бля бля. Основната боеаст на капитализма, както казва Маркс е свръхпроизводството. Лъже мекарство бещ.ше корпоративния капитализъм, който изяждаше свръхпроизводството с корпоративна надстройка. Сега живеем във времето на самоизяждащите се корпорации, но болестта не е преодоляна, а ограничаването на човешката популация само ще я изостри... но пак причината не е осъзната и няма нищо общо с климата, емисиите, околната среда, "Желязната пета" на Джек Лондон и т.н....

17.08.2022 13:33:15

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2022 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.