• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Байдън приветства постигнатия компромис, чрез който ще бъде избегнат катастрофален дефолт на САЩ

Байдън приветства постигнатия компромис, чрез който ще бъде избегнат катастрофален дефолт на САЩ

/КРОСС/ Президентът на САЩ Джо Байдън приветства постигнатия компромис, чрез който ще бъде избегнат катастрофален дефолт на САЩ, предадоха световните агенции.

"Това споразумение е един компромис, което ще рече, че всеки не получава всичко онова, което иска", се казва в изявление на Байдън. Той допълва, че сделката намалява разходите, като същевременно предпазва най-съществените обществени програми. Президентът призова Конгресът да я одобри възможно най-скоро.

Детайли от договореното принципно споразумение засега не се съобщават официално, но Ройтерс обобщава рамката му според информации от демократически и републикански източници.

Съгласно сделката до януари  2025 г. се премахва таванът на дълга, който сега е фиксиран на 31,4 трилиона долара, което ще позволи на правителството да плаща сметките си. В замяна обаче на разходите, които не са свързани с отбраната, бъде наложен таван. През 2024 г. той ще бъде както е настоящият таван на разходите, а през 2025 г. ще се увеличи с 1 процент. Правителството ще похарчи през настоящата година 936 милиарда долара за разходи, които не са в областта на отбраната, като парите ще отидат за жилища, образование, пътна безопасност и други федерални програми. 

Очаква се сделката да увеличи разходите за отбрана за 2024 г. на около 885 милиарда долара. Това ще бъде 11-процентно увеличение в сравнение с 800 милиарда долара, предвидени в настоящия бюджет.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Признание, че без компромис е дефолта е реален. А със санкциите трябваше да се случи в Русия.

28.05.2023 11:23:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.