• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Крум Дончев: Когато и да са изборите БСП ще бъде готова

От 204 предложения на БСП в бюджет 2021 нито едно не бе прието

/КРОСС/ „В началото на месец март станахме свидетели на първата вълна на рецесия. В момента се намираме във втора вълна, която все още я дълбаем и не знаем докъде ще стигнем", това каза Крум Дончев член на НС на БСП по БГ он еър като допълни, че първоначално се смяташе, че в България ще има спад от около 3% на БВП, а в момента се говори за 6-7% и период на възстановяване от около 2 години.
В ефира на Бг он еър социалистът заяви категоричното мнение на БСП: „Най-важното нещо за средствата от бюджета е как се изразходват, но в момента знаем ли къде ги изразходваме и защо".
След като бе направен анализ на моментното състоянието на пазара спрямо миналата година, от левицата са стигнали до изводи, които Дончев посочи: „В първата вълна на рецесия, в следствие на затваряне на производството, наблюдаваме спад от 30% на стокообмена. След това наблюдаваме един феномен на изчерпване на капацитета на транспортния пазар. Това означава, че при възобновяване на тренда, тези компании вече не съществуват на пазара, най-вероятно са фалирали. При рестарта, обаче, се получава едно търсене на тези производствени нужди. Това води до инфлационни процеси. Ние изкуствено създаваме инфлационни процеси, които се отразяват на крайната цена на продуктите", обясни социалистът.

Дончев е изненадан от бездействието от много години на управляващите спрямо здравния сектор. „Ние не знаем от днес или вчера, че имаме недостиг на лекари и медици. Не знаем ли какво е състоянието на болниците и какво ще ни очаква след толкова месеци?" Социалистът определи времето от март до юни като категорично проспано. „През това време можехме да привлечем хора, да се подготвим и да реорганизираме и индивидуализираме здравния фонд на болниците. Това е нещо, което ние предлагахме", припомни Крум Дончев като посочи, че от БСП са направили около 204 предложения за бюджет 2021, от които нито едно не бе прието.
„В момента се работи по актуализацията на алтернативния план на БСП. Веднага щом беше сформиран новият ни национален съвет, той конструира експертните си съвети. Всеки един от тях и в момента работи по платформата, която се разработва за предстоящите избори", обясни Крум Дончев като заяви, че когато и да са изборите Българската социалистическа партия ще бъде готова и че за социалистите е изключително важно хората да излязат да гласуват, независимо кога са те.
„Предстои номинация на кандидатурите за бъдещите депутати по региони, след което предложение към Националния съвет и гласуване на листите. Паралелно с това основен приоритет е "ъпгрейдването" на платформата към ситуацията, в която се намираме", заяви Крум Дончев и изтъкна като най-важното за левицата е да покаже своя морал, ценности, грижи за околните и социалната си отговорност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.