• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Дончева за поканата на Нинова: Не може просто така да се върнем в БСП

Дончева за поканата на Нинова: Не може просто така да се върнем в БСП

/КРОСС/ "Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто така да се преместим и утре да се върнем в БСП".

Това каза лидерът на „Движение 21" Татяна Дончева по БТВ по повод отправената вчера покана от лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Обръщаме се към бившите членове на партията, създали свои политически субекти - върнете се в БСП. Заповядайте обратно, за да може с капацитета на всички да търсим обединение и сила. Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ - Румен Петков, „Изправи се БГ" - Мая Манолова, „Движение 21" - Татяна Дончева, „Българска прогресивна линия" - Краси Янков, „Нормална държава" на Кадиев и МИР на Симеон Славчев", обяви вчера Нинова.

Според Дончева идеята не е на Първанов, а на група хора от БСП, начело с Костадин Паскалев.

"Това също си дава отпечатък, защото в момента, с това ръководство на БСП, не може да се решава въпросът за голямо обединение вляво. Дори част от опозицията на Корнелия Нинова си представя, че под обединения разбираме коалиция, а не нещо ново. Само че коалицията няма да ни даде тяга, а ние се нуждаем именно от тяга от един голям субект вляво - нов, който да може да формулира нова програма, нови задачи, да лансира нови лица и заедно с някои стари да върнем лявото пространство на левите хора", коментира Татяна Дончева.

По думите й, рано е да се говори кой ще е лидер на този нов ляв субект, защото не се знаело кой ще влезе в негo.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.