• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Татяна Дончева: ГЕРБ владее ъндърграунда, който е голям лост

Татяна Дончева: ГЕРБ владее ъндърграунда, който е голям лост

/КРОСС/ "ГЕРБ, за разлика от всички други политически партии, владее ъндърграунда, който е голям лост". Това заяви пред БНР лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева и добави:

"Никоя партия досега не го е имала. Не, че БСП и СДС не са имали някакви допирателни и някакви посредници до такива структури. Но никога някоя партия не е владеела на ръчно управление ъндърграунда".

Дончева посочи, че ГЕРБ има пълен контрол върху силовите структури, върху финансовите институции и върху контролната система:

"Използва ги безогледно за смазване на всеки, който малко си надигне главата - бизнесмени или граждански движения".

Според Татяна Дончева разкритията, които излизат за властта, "имат значение за партии, които са пребивавали по-дълго на власт и са се ояли".

Тя не прогнозира успех на БСП в ролята ѝ на опозиция и сравни социалистическата партия с футболния отбор "Левски":

"Като левскарка знаех всички играчи на "Левски", а сега не знам нито един. А ме питат Х ли е по-добър, или Y. След като години на ред БСП се погрижи да се лиши от лидери по места, от кадрови потенциал и технократи, сега искат нещо да направят. То не става само с искане".

По думите ѝ социалистическата партия се състарява стремглаво по биологични причини. Като друг проблем на БСП Дончева посочи мисленето на членската маса на партията, че тя е вечна:

"Когато активните хора в БСП, които не са непременно началници и депутати, се уплашат, че БСП не е вечно, тогава ще бъдем свидели на по-добри решения".

В предаването "Неделя 150" Дончева коментира увеличаващия се брой нови политически формации, даващи заявка за участие на предстоящите парламентарни избори. Според нея има набрано недоволство от статуквото, което трябва да намери отдушник и обект, "върху който да бъдат стоварени всички надежди":

"Това предопределя определени шансове на всички нови, които са извън досегашното статукво", уточни тя и добави, че водещо ще е това доколко те могат да се харесат на масата българи, а българите, по думите ѝ, имат афинитет към "грубата сила и парите" и стоварват очакванията си върху хора, които смятат за по-силни, които "да им дадат да видят те на досегашните".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази е един политически труп.

15.06.2020 22:02:52

Анонимен

Тя Е адвокат на свободна практика! Който и да дойде при нея - тя е в правото си да прецени дали да поеме или не защитата му! Това й е работата! По-важно е какво казва!

15.06.2020 17:34:28

Анонимен

Адвокатката на Мултигруп се изказа.

15.06.2020 06:43:19

Анонимен

Дончева, ГЕРБ не владее ъндърграунда, ГЕРБ Е ЪНДЪРГРАУНДА! Не се прави на дръж ми шапката, че и ти ходеше от врата на врата по фирмите да просиш ...

15.06.2020 02:14:28

Ванко1

Всички сме за Пловдив.

14.06.2020 21:18:59

Анонимен

Дончева, знаем и за твоите връзки с...мразя тая чуждица „ ъндърграунд ”. Що не се скриеш в политическото гробище, в което отдавна си?!?

14.06.2020 21:16:56

: )

Самия лидер на герберастите е ъндърграунд-мутра.

14.06.2020 20:40:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.