• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

COVID-19: Катализаторът за цифрова трансформация

COVID-19: Катализаторът за цифрова трансформация

/КРОСС/ COVID-19 ни изправи пред криза, която ще има широко и дълготрайно въздействие върху човечеството и глобалната икономика. Въпреки че все още не е ясно кога ще приключи тази криза, едно е неоспоримо: пандемията ще има значително влияние върху повечето бизнеси за месеци или дори години напред.

Тъй като всички факти сочат, че това не е конюнктурно събитие, фирмите трябва да бъдат подготвени за бъдещето. Те трябва да започнат да изграждат необходимата оперативна „устойчивост“ сега, ако искат да оцелеят в новата реалност. Това означава да приемат всички цифрови инструменти, които за щастие са достъпни в момента.

Очевидно е, че пандемията подчертава стойността на дигиталната трансформация по толкова красноречив и изричен начин, че всеки бизнес – независимо от индустрията и размера – трябва да действа, за да ускори този преход.

Времето за Cloud ERP е сега

Пандемията COVID-19 принуди бизнеса да предприеме незабавни мерки за опазване здравето на своите служители и минимизиране на въздействието върху тяхната дейност. В повечето случаи това означава прилагане на отдалечена работна политика. С милиони хора по света, които работят дистанционно, е трудно да си представим свят без облака.

След първоначалните сътресения, сега е ясно, че настоящата нужда от отдалечен работен режим в крайна сметка ще накара бизнеса да преосмисли своя подход, да оцени и приложи съвременни цифрови решения като преход към бизнес приложения с пълно облачно решение като ERP и CRM.

Безпроблемен достъп до инструменти и данни

Дистанционната работа изисква вяра в децентрализацията на ресурсите, но и някои основни структурни елементи за безпроблемен работен процес  (например непрекъсната комуникация и достъп до данни и системи). Реалната сила на бизнеса в облак по време на тази пандемия се вижда от факта, че всички служители имат достъп до инструментите, които използват ежедневно, от всяко устройство, независимо от географското им местоположение.

Тези, които използват облачни решения за своя бизнес софтуер, можеха да работят дистанционно от първия ден, веднага щом стана наложително. Cloud предлага на всички отдели – от управлението и продажбите до маркетинг и счетоводство – достъп до инструментите и данните, от които се нуждаят, за да продължат да вършат работата си.

Същият достъп като от офиса се прехвърля на лаптопи, дори лични, таблети и смартфони. Enterprise Mobility (EM), която преди се възприемаше като допълнителен бизнес инструмент, сега се превърна в жизненоважно „оръжие“ за непрекъснатостта на бизнеса. А един от най-добрите примери на българския пазар е продуктът Soft1 Cloud ERP, който позволява по всяко време всички участници в процеса – от бизнес ръководители до всички служители, работещи по проекта, да имат достъп „на живо“ до информацията, която им е нужна.

Друг важен параметър, е, че предприятията не трябва да се грижат за сигурността, тъй като това се решава от самите доставчици. VPN, политики, права за достъп и други проблеми вече са решени в облачните изчисления.

Фирмите, които се фокусираха прекомерно върху ежедневните оперативни нужди за сметка на инвестициите в цифрови инструменти, наистина претърпяха шок. Тези, които ще успеят да пренесат своите процеси в съвременни цифрови платформи, имат надеждна алтернатива за справяне с тази и всяка друга криза.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.