• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ваксината на "АстраЗенека" няма да се прилага на жени под 65 години

Ваксината на "АстраЗенека" няма да се прилага на жени под 65 години

/КРОСС/ След заседанието на Националния ваксинационен щаб министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев дават пресконференция за решенията за ваксинация с "Астра Зенека".

Ангелов обяви, че Ваксинационният щаб е взел следните решения:

1. Ваксината на "Астра Зенека" няма да се прилага при жени под 65 -годишна възраст с повишен риск от тромбози и/или анамнеза за тромоцитопения.

2. Всички лица, получили първа доза от ваксината на "Астра Зенека", които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от същата ваксина.

3. Лицата, които са ваксинирани с първа доза с ваксината и не желаят да получат втора доза от същата ваксина, могат да получат доза от ваксината на "Пфайзер" - не по-рано от 84 дни от първата доза на "Астра Зенека". Тогава ваксинацията ще се счита за завършена.

4. При лица, заболели от Ковид след прилагане на първа доза от ваксината, втората доза се поставя не по-рано от 6 месеца, след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

5. Преболедували от Ковид-19 могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Хората, които не желаят втора доза, няма да получат сертификат за ваксиниране, уточни Ангелов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ваксината на "АстраЗенека" няма да се прилага на жени под 65 години . Тя ще се прилага само на жени над 65 години, които като получат тромбози в мозъчните синуси, ще разглеждаме случая като починал от старост, от придружаващи заболявания и т.н. Как ще изхвърляме милиони дози от тази ваксина-пАри требе да се печелят. Както е казал онзи, който ядял сапуна, дето му го пробутали за кашкавал:"Пениш се, не пениш, ке ядем, пАри съм давАл!" .Честито на печелившите-няма да умрат от вируса, а ще умрат ваксинирани! Това е голЕма утеха и радост!Хората, които не желаят втора доза, няма да получат сертификат за ваксиниране, уточни Ангелов.Мчи тъй де, пАри сме давали, а вие неблагодарни люде, един живот не щете да дадете в полза на гробарите!

20.04.2021 00:34:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.