• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

САЩ купуват още 200 милиона дози ваксини

САЩ купуват още 200 милиона дози ваксини

/КРОСС/ Съединените щати имат за цел да получат допълнителни 200 милиона дози ваксини срещу COVID-19, заяви президентът Джо Байдън. Така количествата ще са достатъчни, за да бъдат ваксинирани повечето американци до лятото.

Администрацията на Байдън ще закупи по 100 милиона дози от ваксините, произведени от Pfizer Inc и BioNTech и Moderna Inc, увеличавайки общите количества на дозите до 600 милиона, като доставката се очаква преди лятото.

Предишната цел беше закупуването на 400 милиона дози.

Всяка ваксина изисква на човек да се поставят по две дози, за да бъде напълно ефективна, което предполага, че новите доставки биха били достатъчни, за да се ваксинират повече от 331 милиона души в страната.

Pfizer е уверен, че може да достави допълнителните дози във времето, посочено от Байдън, каза говорителката на фармацевтичната компания Шарън Кастило.

От Moderna отказаха коментар.

Байдън заяви, че че ще увеличи количеството на ваксината, която отива към местните власти, до 10 милиона дози седмично през следващите три седмици, спрямо 8,6 милиона в момента. Новината беше приветствана от губернаторите, които заявиха, че се нуждаят от още повече дози.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ако приведем цифрите към нашето население, ние би трябвало да получаваме около 200 000 дози седмично. Някой да ми припомни колко ни са седмичните доставки. Посланика на щатите се беше изцепила, че можем да победим пандемията само заедно. Всъщност, заедно ли сме?

27.01.2021 18:27:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.