• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Никола Дренчев: Действията на „Възраждане" изключително много помагат на българската външна политика

Никола Дренчев: Действията на „Възраждане" изключително много помагат на българската външна политика

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Никола Дренчев, каза че проблемът с Македония е преди всичко външнополитически проблем. „Стигнали сме дотук, защото няма вътрешнополитически консенсус как трябва да се отнасяме с проблемите с РСМ".

Имаме поредица от грешки там и това в някакъв момент трябва да успеем да преодолеем, смята Дренчев. „Договорът Борисов-Заев беше хубав договор, но остана само на хартия. Имахме едно вето, което беше добро, което работеше, но което беше отменено. Ние предупреждавахме, че ако то се прехамне, ще стигне ескалация на напрежението. Другият голям проблем е, че Европа не ни чува."

Действията на „Възраждане" изключително много помагат на българската външна политика, те са единствените адекватни действия, категоричен е Дренчев. „Ние в някакъв момент далеч в бъдещето ще обединим двете държави. Това означава, че България трябва да се отнася изключително дружелюбно към македонския народ. Но проблемът е това, че когато има хулигански прояви, като тази на Османи, който си позволи да заплашва български политически лица, тогава нашата българска външна политика трябва да реагира адекватно".

България има огромна полза по отношение на това да запази суверенитета си за използването на българския лев, допълни още Дренчев. „Затова е нужен този референдум. Валутният борд трябва да остане в момента, това е добре. Но ние имаме суверенно право на българския народ да прецени докога ще запази борда".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.