• 19 Апр 2024 |
 •  USD / BGN 1.8359
 •  GBP / BGN 2.2843
 •  CHF / BGN 2.0205
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 12°C

Димо Дренчев: Някои български семейства страдат заради хазартни дългове, това трябва да спре, като се ограничи или дори забрани хазартът

Димо Дренчев: Някои български семейства страдат заради хазартни дългове, това трябва да спре, като се ограничи или дори забрани хазартът

/КРОСС/ „Управляващите са в страхотна издънка по отношение на хазарта - освен България, не знам дали има друга държава, може би Северна Македония, която да изглежда по този начин - масово и навсякъде да има реклами на най-различни хазартни игри и казина.", каза народният представител и координатор за област Перник от „Възраждане" Димо Дренчев.

Той допълни, че в повечето развити държави от Западна Европа, към които и ние се стремим, или е наложена, или предстои да се наложи законова забрана за реклама на хазарта.

„Огромната зависимост на телевизиите от приходите, които имат от хазартните компании, всъщност е една от основните причини за отровната медийна среда, която имаме в България. Когато зависиш от един клиент и от един бранш, ти не можеш да си обективен, а напротив, започваш да разпъваш чадър, започваш да му даваш възможности. За цялото общество ще бъде по-добре, ако телевизиите се освободят от зависимостта си от хазартните компании. Ние, като законодателен орган, трябва да вървим твърдо в посока ограничаване на рекламите на хазарта и облагане на хазартните игри с цел да намалим хазартната зависимост сред населението.", коментира още Димо Дренчев.

Той смята, че държавата има сериозен проблем с приходите на спортните клубове, които в момента са зависими също от хазартния бранш. Това е така, защото общините не финансират достатъчно спортните клубове, а парите в Министерство на спорта се разпределят по някакъв непрозрачен и неправилен начин към федерациите.

„Този проблем не е само за футбола, но имаме и такива волейболни и баскетболни отбори. Ако сега този законопроект бъде приет, те ще трябва да се преориентират, но истината е, че парите в икономиката няма да се загубят. Ако гражданите не дават парите си за хазарт, те ще ги дават за потребление на друг вид стоки, така че това ще освободи и средства в друг тип бизнеси, надявам се по-чисти, по-легални, по-светли.", допълни Димо Дренчев.

За него тъй наречената хазартната зависимост прави една верига към редица други зависимости и в крайна сметка тя атакува самата молекула на обществото - самото семейство.

„Предполагам всеки има безброй примери с разбити семейства, разбити съдби, разбити животи, вследствие на хазартната зависимост. Аз самият се сблъсках с такъв преди две седмици - случи се трагедия в семейството на мои познати, заради натрупан огромен дълг от хазарт. Затова още един път ще кажа - ние като законодателен орган трябва на всяка цена да вървим към потискане и към ограничаване на хазарта.", каза в заключение народният представител от „Възраждане".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.