• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Празнична филмова и концертна програма по БНТ 2

Празнична филмова и концертна програма по БНТ 2

/КРОСС/ На 6 май (петък), Деня на храбростта и празника на Българската армия, Гергьовден и събота и неделя (7 и 8 май) БНТ 2 .

Програмата започва в 8:30 ч. с легендарната българска фантастична приказка „13-та годеница на принца“ с режисьор Иванка Гръбчева. Главните роли във филма се изпълняват от любимите Георги Парцалев, Вълчо Камарашев, Георги Мамалев, Боряна Пунчева, Иван Григоров, Татяна Лолова, Павел Поппандов, Велко Кънев и други. В 10:25 ч. ще се излъчи концертът „Ехо от Тракия“ с участието на Иво Папазов и оркестър „Тракия“. Това е проект на виртуозния кларинетист Ибряма и неговия оркестър, посветен на музиката, която е запазена в неговите спомени. В 12:30 ч. зрителите ще гледат българската комедията „Тримата от запаса“ на режисьора Зако Хеския. Главните запомнящи се роли са на Георги Парцалев, Никола Анастасов и Кирил Господинов.

От 14:00 ч. зрителите ще гледат „Концертът“- песни по стихове на български поети - Стефан Цанев, Недялко Йорданов, Миряна Башева, Георги Константинов, Маргарита Петкова, Михаил Белчев, Александър Петров, Радой Ралин, Евтим Евтимов и други. Стиховете са претворени в златните хитове „Тежък характер“, „Ние можем да имаме много жени“, „Не остарявай любов“, „Късна любов“, „Не ми пука“, „Устрем“, „Романтика“, „Клетва“ и много други. В 18:30 ч. БНТ 2 ще излъчи култовата комедия „Опасен чар“. Режисьор на лентата е Иван Андонов, а в знаменитият актьорски състав на филма са Тодор Колев, Невена Коканова, Стефан Мавродиев, Любен Чаталов, Татяна Лолова, Георги Русев и др. Петъчната празнична програма ще завърши в 20:30 ч. с концерта по повод 30 години група „Атлас“. На сцената ще излязат Дони, Бойко Трифонов, Емил Енчев, Благовест Зерлиев, Жоро Сидеров и други. Българската група ще изпълни едни от най-обичаните песни от 90-те – „Играта свърши“, „Кукла“, „Есенни цветя“, „Капка от любов“, „Двама с теб“ и други.

В събота от 8:30 ч. програмата започва отново с българско заглавие „Разговор с птици“ на режисьора Румяна Петкова. В главните роли са Асен Кукушев, Татяна Лолова, Снежина Петрова, Надя Ковачева, Златина Тодева и други. От 11:30 ч. зрителите ще научат интересни факти от предаването „Натисни F1“. Този брой ще се фокусира върху темата „Каква е разликата между аудио форматите и как да ги конвертирате?“. В 16:30 е началният час на българската комедия „Летовници“ с режисьор Ивайло Пенчев. Съботната програма продължава с предаването за мода и изкуство на БНТ 2 „АРТ Детектив“. Специален гост на Симона Кръстева ще бъде Илиана Илиева - визионер, разказвач, документалист, провокатор и творец, който използва традиционни техники в съвременен контекст. В 21:00 ч. ще се излъчи екшънът „Компанерос“ с режисьор Серджо Корбучи. В ролите зрителите ще видят Франко Неро, Томас Милиан, Фернандо Рей и други. Съботната телевизионна вечер завършва в 23:55 ч. с концерта 10 години група „Кикимора“, които изпълняват хитове като „Bogeyman”, „Liar”, „Free”, „The Chosen One” и други.

В неделя филмовата програма продължава с черно-бялата класика „Приключение в полунощ“ с режисьор Антон Маринович. Филмът е по мотиви от едноименната повест на Андрей Гуляшки, а главните роли във филма са поверени на Любомир Димитров, Весела Радоева, Георги Черкелов, Найчо Петров, Георги Попов, Иван Андонов и други. Неделната филмова вечер заършва в 21:00 ч. с филма „Ще се видим там горе“. Филм по едноименния роман на Льометр, спечелил наградата Гонкур и почетната статуетка „Синелибри” за върхово постижение на литературната адаптация. Режисьор и сценарист на лентата е Албер Дюпонтел. В главните роли зрителите ще видят Албер Дюпонтел, Лоран Лафит, Мелани Тиери, Нахуел Перес Бискаяр, Нилс Арструп и други.

Гледайте филмовата програма от 6 до 8 май (петък - неделя) по БНТ 1

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.