• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Най-добрите методи за унищожаване на дървеници и превенция от тях

Най-добрите методи за унищожаване на дървеници и превенция от тях

/КРОСС/ Дървениците (Cimex lectularius и Cimex hemipterus) са малки насекоми, които не обичат нищо друго, освен човешка кръв. Ухапванията им не само са досадни, но могат да причинят и сериозни здравословни проблеми като кожни обриви, психологически ефекти и алергични реакции.

Дървениците преследват хората от векове, но има някои неща, които можете да направите, за да предотвратите или да се справите с нашествениците.

Как да се справим с дървениците?

Намалете бъркотията

Премахнете всички лични вещи (плюшени играчки, одеяла, електроника и т.н.). Имайте предвид, че с предмети от заразена зона, дървениците могат да бъдат пренесени в други стаи. Най-добре е да ги опаковате в найлонови торбички.

Заразените дрехи и постелки не трябва да се третират с инсектицид. Те трябва да се измият в гореща вода. Дрехите или спалното бельо може да се пуснат за нагряване в сушилнята за дрехи.

Премахването на рамки за легла в заразените зони обикновено работи добре. Достъпът до тези зони по време на почистване е много важен. Повдигнете пружината и потърсете дървениците. Ако тъканта е разкъсана, отстранете я, за да се подготвите за пръскане.

Премахнете чекмеджетата от масите и скриновете, тъй като дървениците обичат да се крият на тези места. Обърнете мебелите, за да проверите и изчистите всички скривалища. Всички мебели трябва да бъдат отделени от стените.

Изтъркайте заразените повърхности с твърда четка, за да почистите яйцата. Минете обстойно стаята с прахосмукачка. Използвайте приставка, за да почистите пукнатини и цепнатини в мебелите и дъските. Почистете стълбове, парапети, табли, стъпала, ръбове на леглото, копчета, краища на спалното бельо и ръбовете на килимите (особено по протежение на лентите).

Това може да премахне дървениците и техните потомци от пукнатините, за да улесни по-доброто проникване на инсектицидите.

Не използвайте глава за четка с косъм, защото може по невнимание да пренесете дървеници на други места, докато се придържат към четката. След като сте готови, изхвърлете торбичката от прахосмукачката.

Уплътнете всички отвори, където тръбите и проводниците влизат в стените и подовете и запълнете пукнатините около цоклите и корнизите, за да намалите допълнително местата с дървеници.

Унищожаване на дървеници

Денят, в който вземете решение да се отървете от дървениците, ще бъде нов крайъгълен камък в живота ви. Пригответе се за факта, че трябва да усвоите нова информация, за да сте ефективни срещу кръвосмучещите насекоми. Прочетете цялата информация по темата, която успеете да откриете. Запишете си как ще действате стъпка по стъпка.

Какво могат да причинят на човека ухапванията от дървеници?

Ухапванията от дървеници са неприятни, особено за хора с чувствителна кожа. Те сърбят, дразнят, могат да причинят алергии. Понякога се стига до медицинско лечение.

Но още по-лош е допълнителният стрес, който ви лишава от нормален спокоен сън. Натрупвайки се, този стрес задейства механизмите ви за стареене. Дървениците ще подкопаят здравето ви не с директна атака, а със скрит психологически натиск от безпокойство и дискомфорт, когато вече не се чувствате като господар у дома и губите чувството за сигурност в леглото си.

Как да се справите с дървениците бързо, ефективно, просто?

Няма начин! Борбата с дървениците е сложна процедура, която ще изисква от вас търпение, усилия, време и пари.

Най-добрите начини за борба с дървеници

Необходимо е последователно и поетапно изпълнение на всички препоръки за унищожаване на дървениците. Бъдете готови за дълга многодневна и дори многомесечна борба.

Трябва да се приложат всички методи, които се предлагат на пазара.

Какво да не правим при борба с дървениците?

Самостоятелното премахване на дървениците изисква последователна работа и постоянна грижа. Едно пропускане и новите срещи с кръвожадно създание могат да бъдат насрочени за седмици или година напред. Ето защо е най-добре да се доверите на професионализма на специализираните фирми за борба с вредители. Това ще реши кардинално проблема ви.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.