• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Ивайло Калфин: След референдумите в Украйна конфликтът ще се задълбочи

Ивайло Калфин: След референдумите в Украйна конфликтът ще се задълбочи

/КРОСС/ „След референдумите в Украйна ще има задълбочаване на конфликта. Очаква се днес руският президент да обясни, че тези територии вече са руски. Това няма да бъде признато от международната общност, нито от украинските власти. Предстои да видим дали заплахите на Путин са блъф, или той действително ще прибегне до използването на крайни средства". Това коментира Ивайло Калфин, бивш външен министър, в ефира на предаването „Твоят ден" по NOVA NEWS.

Той припомни, че Русия има близо 6 000 ядрени бойни глави. „Все си мисля, че Москва не би използвала ядрени оръжия. Това би донесло вреда и на нейните жители. Освен това, ще предизвика сериозна международна реакция. Когато една държава не само нарушава териториалната цялост на друга, но и взима територии, това е нарушение на международното право. Референдумите няма да бъдат признати. Ще има активизиране на руските действия, може би разширяване на обстрелите на цяла Украйна. Войната ще продължи с пълна сила", категоричен е Калфин.

„Много ми е интересно на какви основания България би признала един подобен референдум - под окупацията на военни части една територия да бъде преместена в съседна държава. Това и на България може да се случи. И ако така го приемаме за чужда държава, защо си мислим, че някой ден този проблем не може да влезе и в нашия двор", заяви бившият външен министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този е български депутат в ЕП. В нито една дума не чета да застъпва българските национални интереси. Стремежът му е да заеме някакъв по-висок пост в ЕП.

02.10.2022 09:22:44

Анонимен

Срам ме е от такъв външен министър. Използва абстрактното понятие „международна общност”, на която никой не е дефинирал нейният състав. Всеки си го тълкува като нещо в негова полза. Поредният нихилист. Защо такава ситуация трябва да се случи в нашия двор, а не в двора на съседите, където са заграбените български земи с компактно българско население, подложено на геноцид и прогонване.

30.09.2022 16:43:49

Анонимен

Много е просто. Ако не искаш собственият ти народ да предпочете друга държава-грижи се за него, а не да го убиваш. И когато се дава приоритет на територията, като фактор, едновременно с това се пренебрегват хората и техните желания. Хората са важни, а те си вървят с територията, понеже си е тяхна а не на някакво временно управление. А конфликтът в Украйна ще се задълбочава до момента, когато щатите се почувстват сериозно заплашени, след като са отнесли някой тежък шамар, я в Сирия, я в Ирак, я някъде другаде,което ще ги накара да повярват в думите на Путин и осъзнаят, че отдавна са минали границата. Що се отнася до международното право, то щатите отдавна го суспендираха. Е, щом може за тях, значи може и за Русия и за Китай и за всеки друг, който има смелостта да постъпи както реши, стига да е справедливо.

30.09.2022 15:21:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.