• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Елена Йончева: Сега зависи от БСП какви са техните виждания и колко места искат да имат в Европарламента

Елена Йончева: Сега зависи от БСП какви са техните виждания и колко места искат да имат в Европарламента

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по БТВ Елена Йончева каза, че те са внесли подробен отчет за нашата работа до членовете на Националния съвет на БСП. Това не можехме да го направим до 10 април, защото тогава се гласуваше Пактът за миграцията и убежищата.

Това беше инфарктно гласуване. 8 години водим тези преговори. Този пакт е от ключово значение за България. Той отменя регламента Дъблин, който натоварва България като държава на първа линия и носи цялата тежест. С този Пакт това задължение отпада. Това е законодателен проект. ЕС представлява разграден двор. Ние не знам мигрантите дали бягат от война или са икономически мигранти. Не знаем от коя държава идват. Не знаем дали не представляват заплаха за България или Европа. Това е основата, която ще помогне тези проблеми да бъдат решени. На границата ще се взима информация за хората, които са влезли нелегално. Ще има списък със сигурни държави, мигрантите ще бъде връщат автоматично. Въвежда се принципа не само на сигурни държави, там където няма война, а сигурни зони. Ако има зони на стабилност, тези мигранти ще бъдат връщани. Основният ангажимент за връщането на мигранти ще бъде на Брюксел.

Сигурна съм, че колегите ще бъдат много впечатлени, след като прочетат доклада, категорична бе тя.

На въпрос дали ще бъде кандидат за евродепутат, Йончева отговори: Като водач на листата на БСП имахме 5 евродепутата. Сега зависи от БСП какви са техните виждания и колко места искат да имат в Европарламента.

Относно тримата заложници на хутите, тя коментира: Разговарях с Борел по тази тема. Не получих окуражаващ отговор, че външната служба предприема мерки за освобождаването на тримата заложници. Предложих на моето политическо семейство да излезе с резолюция, която да накара Брюксел да вземе решителни мерки. Нашата резолюция спечели. Получихме подкрепа на ЕНП и десни партии. Всички български евродепутати подкрепи тази идея. Зелените са фактора, който ни спъна, но не сме загубили битката.

Хамас трябва да освободи заложниците в Газа. Отношенията в Израел към управляващите не е еднозначно. В Палестина няма политически лидери, които да започнат нов мирен процес. Там дълго време изборите бяха отлагани, защото Хамас или друга подобна групировка може да спечели. Повече европейски лидери говорят за създаване на Палестинска държава. В интерес на Израел е да има такава държава. Чуват се много гласове, които предлагат пътна карта как това да се осъществи, каза още евродепутатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.